Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Asiatisk ribbe med hot kålsalat

Asiatisk ribbe med hot kålsalat

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg tynnribbe
  • 1 ts salt
  • 1 ss malt spisskummen
  • 2 ts chilipulver
  • 15 g revet frisk ingefær
  • saft av 2 stk. lime

Kraft:

  • 2 dl appelsinjuice
  • 2 dl soyasaus
  • 3 ss riseddik , eventuelt hvitvinseddik
  • 10 båter hvitløk
  • 1 stk. hel kanel

Kålsalat:

  • 300 g finsnittet hodekål
  • 300 g rødkål
  • 1 stk. rødløk i tynne skiver
  • 1 stk. grovrevet grønt eple
  • 0,5 potte finhakket frisk koriander
  • 1 stk. rød chili i tynne skiver
  • 4 ss peanøtter

Dressing:

  • 2 ss riseddik
  • 3 ts sesamolje
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss flytende honning
  • 2 ts revet frisk ingefær
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (11)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Elsker du ribbe, men har lyst til å gi den en spennende vri? Prøv en marinert ribbe med deilig sprø svor! Servert med en frisk og syrlig asiatisk coleslaw. Julemat som kicker!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg tynnribbe
  • 1 ts salt
  • 1 ss malt spisskummen
  • 2 ts chilipulver
  • 15 g revet frisk ingefær
  • saft av 2 stk. lime

Kraft:

  • 2 dl appelsinjuice
  • 2 dl soyasaus
  • 3 ss riseddik , eventuelt hvitvinseddik
  • 10 båter hvitløk
  • 1 stk. hel kanel

Kålsalat:

  • 300 g finsnittet hodekål
  • 300 g rødkål
  • 1 stk. rødløk i tynne skiver
  • 1 stk. grovrevet grønt eple
  • 0,5 potte finhakket frisk koriander
  • 1 stk. rød chili i tynne skiver
  • 4 ss peanøtter

Dressing:

  • 2 ss riseddik
  • 3 ts sesamolje
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss flytende honning
  • 2 ts revet frisk ingefær

Slik gjør du

  1. Sjekk at beina på ribben er saget helt over, og at svoren er rutet ordentlig ned i spekket. 
  2. Lag en marinade av salt, spisskummin, chili, revet ingefær og limesaft. Gni inn ribben med marinaden, og la den marinere minst 3 timer, gjerne over natten. 
  3. Legg ribben i en langpanne eller stor ildfast form med svoren opp. Legg gjerne en asjett eller litt aluminiumsfolie under ribben, slik at den blir litt høyere på midten. Da renner fettet av og det er lettere å få sprø svor.
  4. Hell på appelsinjuice, soyasaus og  riseddik. Legg i kanelstang og hvitløksbåter. Dekk formen med aluminiumsfolie slik at den er helt tett.
  5. Sett formen i forvarmet stekeovn på 230 °C på midterste rille, og damp ribben i ca. 45 minutter. Ribben vil "blåse" seg litt opp og svoren begynner å sprike.
  6. Fjern folien og sil kraften fra langpanneformen over i en liten kjele.
  7. Hell på 2-3 dl vann i formen, reduser temperaturen på ovnen til 200 °C, og stek ribben videre i 1 1/2 - 2 timer. 
  8. Lag salaten: Finsnitt hodelålen, kutt løken i tynne skiver og riv eplet grovt. Bland alt i en bolle sammen med grovhakket koriander og finhakket chili. 
  9. Rør sammen riseddik, sesamolje, soyasaus, honning og revet ingefær til en dressing. Smak eventuelt til med salt og kvernet pepper. Hell dressingen over salaten og bland godt. Legg salaten på et fat eller i en skål og dryss over peanøtter.
  10. Ofte får ribben sprø svor av seg selv. Hvis ikke, kan du gjøre følgende mot slutten av steketiden: Sett langpanna/formen høyere i stekeovnen og øk temperaturen til 250 °C, eller bruk grillen. Her må du følge godt med så du ikke brenner svoren! Hvis bare deler av ribben har fått sprø svor, kan disse dekkes med aluminiumsfolie slik at den ikke blir brent.
  11. Løft ribben over på en skjærefjøl og la den hvile i minst 20 minutter før du skjærer den opp i serveringsstykker.
  12. Mens ribben hviler, sett kjelen med kraft fra dampingen på kokeplaten, og reduser til ca. halvparten eller til du får en fyldig og tykk saus. Tilsett hakket frisk koriander og juster eventuelt smaken med litt salt, pepper eller limesaft. 

Server ribben med den hotte kålsalaten, dipsausen og gjerne litt limebåter og frisk koriander. 

Asiatisk ribbe med hot kålsalat

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.7026, server:MP-PRD-WEB14 29.11.2023 06:29:36