Asiatisk ribbe med hot kålsalat

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Elsker du ribbe, men har lyst til å gi den en spennende vri? Prøv en marinert ribbe med deilig sprø svor! Servert med en frisk og syrlig asiatisk coleslaw. Julemat som kicker!

Ingredienser

  • 2 kg tynnribbe
  • 1 ts salt
  • 1 ss malt spisskummen
  • 2 ts chilipulver
  • 15 g revet frisk ingefær
  • saft av 2 stk. lime

Kraft:

  • 2 dl appelsinjuice
  • 2 dl soyasaus
  • 3 ss riseddik , eventuelt hvitvinseddik
  • 10 båter hvitløk
  • 1 stk. hel kanel stang

Kålsalat:

  • 300 g finsnittet hodekål
  • 300 g rødkål
  • 1 stk. rødløk i tynne skiver
  • 1 stk. grovrevet grønt eple
  • 0,5 potte finhakket frisk koriander
  • 1 stk. rød chili i tynne skiver
  • 4 ss peanøtter

Dressing:

  • 2 ss riseddik
  • 3 ts sesamolje
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss flytende honning
  • 2 ts revet frisk ingefær

Slik gjør du

  1. Sjekk at beina på ribben er saget helt over, og at svoren er rutet ordentlig ned i spekket. 
  2. Lag en marinade av salt, spisskummin, chili, revet ingefær og limesaft. Gni inn ribben med marinaden, og la den marinere minst 3 timer, gjerne over natten. 
  3. Legg ribben i en langpanne eller stor ildfast form med svoren opp. Legg gjerne en asjett eller litt aluminiumsfolie under ribben, slik at den blir litt høyere på midten. Da renner fettet av og det er lettere å få sprø svor.
  4. Hell på appelsinjuice, soyasaus og  riseddik. Legg i kanelstang og hvitløksbåter. Dekk formen med aluminiumsfolie slik at den er helt tett.
  5. Sett formen i forvarmet stekeovn på 230 °C på midterste rille, og damp ribben i ca. 45 minutter. Ribben vil "blåse" seg litt opp og svoren begynner å sprike.
  6. Fjern folien og sil kraften fra langpanneformen over i en liten kjele.
  7. Hell på 2-3 dl vann i formen, reduser temperaturen på ovnen til 200 °C, og stek ribben videre i 1 1/2 - 2 timer. 
  8. Lag salaten: Finsnitt hodelålen, kutt løken i tynne skiver og riv eplet grovt. Bland alt i en bolle sammen med grovhakket koriander og finhakket chili. 
  9. Rør sammen riseddik, sesamolje, soyasaus, honning og revet ingefær til en dressing. Smak eventuelt til med salt og kvernet pepper. Hell dressingen over salaten og bland godt. Legg salaten på et fat eller i en skål og dryss over peanøtter.
  10. Ofte får ribben sprø svor av seg selv. Hvis ikke, kan du gjøre følgende mot slutten av steketiden: Sett langpanna/formen høyere i stekeovnen og øk temperaturen til 250 °C, eller bruk grillen. Her må du følge godt med så du ikke brenner svoren! Hvis bare deler av ribben har fått sprø svor, kan disse dekkes med aluminiumsfolie slik at den ikke blir brent.
  11. Løft ribben over på en skjærefjøl og la den hvile i minst 20 minutter før du skjærer den opp i serveringsstykker.
  12. Mens ribben hviler, sett kjelen med kraft fra dampingen på kokeplaten, og reduser til ca. halvparten eller til du får en fyldig og tykk saus. Tilsett hakket frisk koriander og juster eventuelt smaken med litt salt, pepper eller limesaft. 

Server ribben med den hotte kålsalaten, dipsausen og gjerne litt limebåter og frisk koriander. 

Asiatisk ribbe med hot kålsalat

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.