- Kok poteter til de er møre, ca. 20 minutter.
- Lag kyllinggryta mens potetene koker. Tørk kyllingkjøttet med kjøkkenpapir, skjær lårfiletene i to, og krydre med salt og pepper.
- Brun kyllingbitene på hver side i en varm stekepanne med olje til de har fått fin farge.
- Del purre i to på langs, skyll den godt og skjær den i terninger. Del stilkselleri i to på langs, og deretter i terninger. Skrell og finhakk hvitløk.
- Varm resten av oljen i en gryte og ha i grønnsakene. Fres til det begynner å få farge og dryss over hvetemel. Bland godt og hell på eplejuice og buljong. Ha i kylling og timian og kok opp. Senk varmen og la det småkoke under lokk i 20 minutter.
- Ha i oliven og kok videre i 10 minutter. Smak til med salt og pepper. Dryss over finhakket persille rett før servering.
Server gryten med kokte små poteter og gjerne en klatt créme fraîche.