Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kylllinggryte med selleri

Kyllinggryte med selleri

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. kylling lårfilet
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 3 ss nøytral olje til steking
  • 0,75 stk. purre
  • 200 g stilkselleri (stangselleri)
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss hvetemel
  • 2 dl eplejuice
  • 2 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 2 ts tørket timian
  • 1 dl kalamata oliven (uten stein)
  • 0,5 bunt finhakket bladpersille
  • 16 stk. små potet
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kyllinggryte er herlig middagsmat, også i hverdagen. Her har vi en enkel og smakfull gryte med gode smaker av selleristang, purre og hvitløk.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. kylling lårfilet
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 3 ss nøytral olje til steking
  • 0,75 stk. purre
  • 200 g stilkselleri (stangselleri)
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss hvetemel
  • 2 dl eplejuice
  • 2 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 2 ts tørket timian
  • 1 dl kalamata oliven (uten stein)
  • 0,5 bunt finhakket bladpersille
  • 16 stk. små potet

Slik gjør du

  1. Kok poteter til de er møre, ca. 20 minutter.
  2. Lag kyllinggryta mens potetene koker. Tørk kyllingkjøttet med kjøkkenpapir, skjær lårfiletene i to, og krydre med salt og pepper.
  3. Brun kyllingbitene på hver side i en varm stekepanne med olje til de har fått fin farge.
  4. Del purre i to på langs, skyll den godt og skjær den i terninger. Del stilkselleri i to på langs, og deretter i terninger. Skrell og finhakk hvitløk. 
  5. Varm resten av oljen i en gryte og ha i grønnsakene. Fres til det begynner å få farge og dryss over hvetemel. Bland godt og hell på eplejuice og buljong. Ha i kylling og timian og kok opp. Senk varmen og la det småkoke under lokk i 20 minutter.
  6. Ha i oliven og kok videre i 10 minutter. Smak til med salt og pepper. Dryss over finhakket persille rett før servering.

Server gryten med kokte små poteter og gjerne en klatt créme fraîche. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.5112, server:MP-PRD-WEB15 01.06.2023 00:52:24