Kyllinggryte med selleri

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Kyllinggryte er herlig middagsmat, også i hverdagen. Her har vi en enkel og smakfull gryte med gode smaker av selleristang, purre og hvitløk. Dette er en gjenoppskrift som hører sammen med Svinebiff med purre- og olivenrøre

Ingredienser

  • 8 stk kylling lårfilet
  • 1 ts salt
  • ½ ts kvernet pepper
  • 3 ss olje til steking
  • ¾ stk purre
  • 200 g stilkselleri (stangselleri)
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss hvetemel
  • 2 dl eplejuice
  • 2 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 2 ts tørket timian
  • 1 dl kalamata oliven (uten stein)
  • ½ bunt finhakket bladpersille
  • 16 stk små potet

Slik gjør du

  1. Kok poteter til de er møre, ca. 20 minutter.
  2. Lag kyllinggryta mens potetene koker. Tørk kyllingkjøttet med kjøkkenpapir, skjær lårfiletene i to, og krydre med salt og pepper.
  3. Brun kyllingbitene på hver side i en varm stekepanne med olje til de har fått fin farge.
  4. Del purre i to på langs, skyll den godt og skjær den i terninger. Del stilkselleri i to på langs, og deretter i terninger. Skrell og finhakk hvitløk. 
  5. Varm resten av oljen i en gryte og ha i grønnsakene. Fres til det begynner å få farge og dryss over hvetemel. Bland godt og hell på eplejuice og buljong. Ha i kylling og timian og kok opp. Senk varmen og la det småkoke under lokk i 20 minutter.
  6. Ha i oliven og kok videre i 10 minutter. Smak til med salt og pepper. Dryss over finhakket persille rett før servering.

Server gryten med kokte små poteter og gjerne en klatt créme fraîche. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.