Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Falafel

Ingredienser

  • 500 g tørkede kikerter
  • 1 stk. sitron
  • 4 ss hakket frisk koriander
  • 4 ss hakket bladpersille
  • 1 stk. egg (kan sløyfes)
  • 3 båter hvitløk
  • 2 ts malt spisskummen
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Raita:

  • 3 dl yoghurt naturell
  • 1 stk. agurk
  • 1 stk. grønn chili
  • 1 ts salt
Del

Falafel

(15)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Falafel er vegetarboller eller flate kaker laget av moste kikerter. Falafler er vegetarmat med opprinnelse fra Midtøsten.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 500 g tørkede kikerter
  • 1 stk. sitron
  • 4 ss hakket frisk koriander
  • 4 ss hakket bladpersille
  • 1 stk. egg (kan sløyfes)
  • 3 båter hvitløk
  • 2 ts malt spisskummen
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Raita:

  • 3 dl yoghurt naturell
  • 1 stk. agurk
  • 1 stk. grønn chili
  • 1 ts salt

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server falaflene med raita, tzatziki eller hummus.

Du kan også lage veganske falafeler ved å sløyfe egget i oppskriften. Da vil falafelene falle noe lettere fra hverandre fordi egget ikke binder deigen sammen.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4584, server:MP-PRD-WEB11 23.03.2023 09:58:39