Falafel

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Falafel er vegetarboller eller flate kaker laget av moste kikerter. Falafler er vegetarmat med opprinnelse fra Midtøsten.

Ingredienser

  • 500 g tørkede kikerter
  • 1 stk sitron
  • 4 ss hakket frisk koriander
  • 4 ss hakket bladpersille
  • 1 stk egg (kan sløyfes)
  • 3 båter hvitløk
  • 2 ts malt spisskummen
  • 12 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper

Raita:

  • 3 dl yoghurt naturell
  • 1 stk agurk
  • 2 vårløk
  • 1 stk grønn chili
  • 1 ts salt

Slik gjør du

  1. Legg tørre kikerter i bløt i et døgn.
  2. Hell fra bløtleggingsvannet og skyll kikertene godt. Mos kikertene i en food processor.
  3. Tilsett sitronsaft, koriander, persille, egg, hvitløk og spisskummen, og mos alt sammen til en jevn masse. Smak til med salt og pepper. Sett deigen kaldt, gjerne en time, slik at deigen får "satt" seg.
  4. Rasp agurk til raita på grovt rivjern. Dryss over litt salt og la stå i 5 minutter. Press ut vannet. Skyll vårløk og skjær den i tynne skiver. Rens chili og finhakk den.
  1. Bland alt inn i yoghurten. Smak til med salt. La det trekke i kjøleskapet i ca. 30 minutter.
  1. Form kikertmassen til små boller. Stek bollene i olje i en panne til de er gylne og fine.

Server falaflene med raita, tzatziki eller hummus.

Du kan også lage veganske falafeler ved å sløyfe egget i oppskriften. Da vil falafelene falle noe lettere fra hverandre fordi egget ikke binder deigen sammen.

Har du små kokker i huset? La barna lage Falafel med pitabrød helt selv på MatStart.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.