Ingredienser

  • 500 g tørkede kikerter
  • 1 stk. sitron
  • 4 ss hakket frisk koriander
  • 4 ss hakket bladpersille
  • 1 stk. egg (kan sløyfes)
  • 3 båter hvitløk
  • 2 ts malt spisskummen
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Raita:

  • 3 dl yoghurt naturell
  • 1 stk. agurk
  • 2 vårløk
  • 1 stk. grønn chili
  • 1 ts salt
Del

Falafel

(15)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Falafel er vegetarboller eller flate kaker laget av moste kikerter. Falafler er vegetarmat med opprinnelse fra Midtøsten.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 500 g tørkede kikerter
  • 1 stk. sitron
  • 4 ss hakket frisk koriander
  • 4 ss hakket bladpersille
  • 1 stk. egg (kan sløyfes)
  • 3 båter hvitløk
  • 2 ts malt spisskummen
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Raita:

  • 3 dl yoghurt naturell
  • 1 stk. agurk
  • 2 vårløk
  • 1 stk. grønn chili
  • 1 ts salt

Slik gjør du

  1. Legg tørre kikerter i bløt i et døgn.
  2. Hell fra bløtleggingsvannet og skyll kikertene godt. Mos kikertene i en foodprosessor.
  3. Tilsett sitronsaft, koriander, persille, egg, hvitløk og spisskummen, og mos alt sammen til en jevn masse. Smak til med salt og pepper. Sett deigen kaldt, gjerne en time, slik at deigen får "satt" seg.
  4. Rasp agurk til raita på grovt rivjern. Dryss over litt salt og la stå i 5 minutter. Press ut vannet. Skyll vårløk og skjær den i tynne skiver. Rens chili og finhakk den.
  1. Bland alt inn i yoghurten. Smak til med salt. La det trekke i kjøleskapet i ca. 30 minutter.
  1. Form kikertmassen til små boller. Stek bollene i olje i en panne til de er gylne og fine.

Server falaflene med raita, tzatziki eller hummus.

Du kan også lage veganske falafeler ved å sløyfe egget i oppskriften. Da vil falafelene falle noe lettere fra hverandre fordi egget ikke binder deigen sammen.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant