Pinnekjøtt i vaffel

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Pinnekjøtt i vaffel - den ultimate restematen! To favoritter slått sammen til en utrolig god kombinasjon av salte og søte smaker. Topp den sprø vaffelen med ruccula eller spirer, appelsin eller klementin, og sist men ikke minst, deilig bbq-saus. Så enkelt, så godt. 

Ingredienser

Vaffelrøre:

  • 4 stk egg
  • 2 ss sukker
  • 3 dl lettrømme
  • 5 dl hvetemel
  • 5 dl melk
  • 4 ss olivenolje
  • 1 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt

Vaffeltopping:

  • 250 g renset og plukket kokt pinnekjøtt
  • 50 g spirer eller ruccula
  • 2 stk klementin eller appelsin
  • 4 ss rømme (kan sløyfes)
  • 3 ss ferdig bbq-saus

Slik gjør du

  1. Visp sammen ingrediensene til vaffelrøren, og rør til en klumpfri røre. La røren stå og svelle i minst 20 minutter. Blir røren for tykk, visp inn litt kaldt vann.
  2. Stek vafler i vaffeljern og avkjøl på rist.
  3. Plukk pinnekjøttet fra hverandre i små biter med fingrene. Varm det i en stekepanne med olje eller i stekeovnen slik at det blir lunt.
  4. Skrell klementin eller appelsin, og skjær i små biter.
  5. Ha litt rømme på hver vaffel og fordel spirer eller ruccula over. Legg på pinnekjøtt og biter av klementin eller appelsin. Ha på bbq-saus til slutt. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.