Ingredienser

  • 300 g rester av pinnekjøtt
  • 8 stk. melen potet
  • 2 stk. gulrot
  • 2 skiver kålrot
  • 1 stk. persillerot
  • 0,5 stk. løk
  • 8 dl vann
  • 2 stk. kjøttbuljongterning
Del

Lapskaus med pinnekjøtt

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Har du rester av pinnekjøtt fra en av julens mange selskaper? Lag en deilig, varmende lapskaus og bruk opp pinnekjøttrestene.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 300 g rester av pinnekjøtt
  • 8 stk. melen potet
  • 2 stk. gulrot
  • 2 skiver kålrot
  • 1 stk. persillerot
  • 0,5 stk. løk
  • 8 dl vann
  • 2 stk. kjøttbuljongterning

Slik gjør du

  1. Rens rester av pinnekjøtt fri for bein og fett om ikke dette allerede er gjort. Jobben blir enklere om pinnekjøttet er litt lunt.
  2. Skrell potet, gulrot, kålrot, persillerot og løk, og del grønnsakene i omtrent like store terninger.
  3. Ha grønnsaksterningene i en kjele, og tilsett vann og buljongtrening.
  4. Kok opp, senk varmen til middels, og la det småkoke til grønnsakene er myke og potetene begynner å melne seg.
  5. Ha i biter av pinnekjøtt og la alt bli gjennomvarmt. Smak til med nykvernet pepper.

Server gjerne lapskausen med flatbrød og rørte tyttebær.

Vil du lage ekstra lettvint lapskaus kan du bruke ferdig lapskausblanding. Om du synes lapskausen blir litt tynn, kan du tilsette litt potetmospulver.

Lapskaus med pinnekjøtt

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant