Lapskaus med pinnekjøtt

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Har du rester av pinnekjøtt fra en av julens mange selskaper? Lag en deilig, varmende lapskaus og bruk opp pinnekjøttrestene. Super hverdagsmiddag i førjulstiden! 

Ingredienser

  • 300 g rester av pinnekjøtt
  • 8 stk melen potet
  • ½ stk løk
  • 2 stk gulrot
  • 2 skiver kålrot
  • 1 stk persillerot
  • 8 dl vann
  • 2 stk buljongterning (grønnsak-, kylling- eller kjøtt- )

Slik gjør du

  1. Rens rester av pinnekjøtt fri for bein og fett om ikke dette allerede er gjort. Jobben blir enklere om pinnekjøttet er litt lunt. 
  2. Skrell potet, gulrot, kålrot, persillerot og løk, og del grønnsakene i omtrent like store terninger. 
  3. Ha grønnsaksterningene i en kjele, og tilsett vann og buljongtrening.
  4. Kok opp, senk varmen til middels, og la det småkoke til grønnsakene er myke og poteten begynner å melne seg.
  5. Ha i biter av pinnekjøtt og la alt bli gjennomvarmt. Smak til med nykvernet pepper.  

Server gjerne lapskausen med flatbrød og rørte tyttebær.

Vil du lage ekstra lettvint lapskaus kan du bruke ferdig lapskausblanding. Om du synes lapskausen blir litt tynn, kan du tilsette litt potetmospulver.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.