Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Fransk løksuppe
En klassissk fransk løksuppe er laget av enkle ingredienser, men smaker vidunderlig. Vær tålmodig og la løken steke seg ordentlig gyllenbrun, så er belønningen en helt nydelig suppe!
- 5 stk. løk
- 2 ss nøytral olje
- 0.5 ts sukker
- 2 båt hvitløk
- 1 l kjøttkraft
- 2 stilk frisk timian
- 1 stk. laurbærblad
- 6 skive brød
- 1 ss frisk gressløk
- 200 g revet ost
Tirsdag
Pasta med varmrøkt laks
Raskt, enkelt og veldig, veldig godt! Denne middagen tar ikke lenger tid å lage enn det tar å koke pastaen. Helt perfekt i en travel hverdag eller om du bare vil ha det lettvint og enkelt.
- 500 g tagliatelle
- 3 dl matfløte
- 0.5 bunt vårløk
- 2 båt hvitløk
- 2.5 dl frosne erter
- 1 pose babyspinat
- 1 ts salt
- 0.5 ts kvernet pepper
- 400 g laks
Onsdag
Vossakorv med rotgrønnsaker
Vossakorv er en grov pølse med masse smak. Rotgrønnsaker smaksatt med honning passer ypperlig til denne pølsa. Lag mye, for dette kommer til å gå ned på høykant.
- 350 g vossakorv
- 2 stk. potet
- 2 stk. gulrot
- 2 skive kålrot
- 1 stk. persillerot
- 1 ss margarin
- 2 ss honning
- 0.25 ts salt
Torsdag
Stekt torsk med kapersvinaigrette
Her har du en frisk og lett torskemiddag akkompagnert med kapersvinaigrette og sukkererter med en «touch» nydelig kardemommesmak.
- 500 g potet
- 1 ss olivenolje
- 1 ss frisk timian
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 100 g cherrytomat
- 1 stk. rødløk
- 4 ss bladpersille
- 2 ss kapers
- 2 ss olivenolje
- 1 ss hvitvinseddik
- 800 g torskefilet
- 1 ts salt
- 0.25 ts malt nellik
- 0.5 ts kvernet pepper
- 2 ss smør
- 1 pk sukkererter
- 1 ss smør
- 1 ts malt kardemomme
Fredag
Bifftaco med maiskrem og pádron paprika
Saftig bifftaco med kremet mais, tomatsalsa og heite pádronpaprika! Servert i små tortillas på ekte meksikansk vis. Her kan du bruke flatbiff av storfe, skirt steak, flankebiff eller entrecôte som alternativer.
- 3 stk. tomat
- 1 stk. løk
- 2 båt hvitløk
- 1 ss nøytral olje
- 160 g hermetiske maiskorn
- 1 båt hvitløk
- 1 ss smør
- 1 dl kremfløte
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts kvernet pepper
- 800 g flatbiff av storfe
- 1 ts salt
- 1 ts kvernet pepper
- 2 ss nøytral olje
- 200 g grønn chili
- 2 ss nøytral olje
- 8 stk. mini tortillalefser
Lørdag
Porchetta med gresk vri
Elsker du porchetta? Da må du prøve ut denne versjonen fylt med soltørket tomat, oliven, feta og friske urter. Server den med deilige knuste poteter. En smaksrik chimichurri saus eller en frisk tzatziki.
- 2 kg tynnribbe
- 2 stk. sjalottløk
- 2 stk. hvitløk
- 50 g sorte oliven
- 50 g soltørkede tomater i olje
- 2 ss bladpersille
- 2 ss frisk timian
- 200 g fetaost
- 4 ss tomatpuré
- 2 ss brødrasp
- 4 ts salt
- 2 ts pepper
- 12 stk. potet
- 2 ss nøytral olje
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts kvernet pepper
Søndag
Kalkunfilet med ovnsbakte grønnsaker
Snaddermat! Saftig kalkunfilet servert på en seng av lekre, ovnsbakte grønnsaker. Enkel gjestemat eller søndagsmiddag til familien. Server gjerne alt-i-ett formen med en fløtesaus eller et deilig urtesmør.
- 1.5 kg mandelpotet
- 3 stk. persillerot
- 1.5 stk. rødløk
- 1 stk. fennikel
- 2 ss nøytral olje
- 1 stk. kalkunfilet, ca. 1500 g (med skinn)
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 2 ss smør
Dessert
Lussekatter
13. desember er Luciadagen, og lussekatter hører med til alle små og store barns Lucia-feiring. Inviter til fest og nyt smaken av deilige lussekatter. Lag dem på den tradisjonelle måten, eller bak lussekatter med tangzhong metoden.
- 15 dl hvetemel
- 2 dl sukker
- 1 ts salt
- 5 dl melk
- 2 stk. egg
- 50 g gjær
- 0.25 g safran
- 200 g smør
- 2 ss rosiner
- 1 stk. egg
Restetips
Pytt i panne med ribberester
Pytt i panne er en super rett for å bruke opp rester! Her har vi en varianter med ribberester, servert med knasende gode røstipoteter og stekte egg!
- 800 g stekt ribbe
- 6 stk. gulrot
- 600 g kålrot
- 600 g hodekål
- 3 stk. løk
- 1 stk. purre
- 2 stk. hvitløk
- 100 g smør
- 3 dl kaffe
- 5 dl oksekraft
- 2 dl rødvinseddik
- 1 kg bakepotet
- 1 stk. sjalottløk
- 1 ss frisk salvie
- 1 ss frisk timian
- 2 ss nøytral olje
- 4 stk. egg
- 2 ss frisk persille
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Digge burgere
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Middagsfavoritter fra andre land
Lag høstens gode gryter
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Koteletter til middag
Middager i form
Middager med kjøttdeig
Sunn middag til helgen
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!
Bruk høstens råvarer
Middager for én
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.







