Forvarm stekeovnen til 180 °C.
- Skjær poteter i mindre biter og ha dem i en ildfast form. Ha i olivenolje, timian, salt og pepper, bland godt og sett formen i stekeovnen. Stek i 25 minutter og ha tomater i formen når det gjenstår 10 minutter av stekingen.
- Finhakk rødløk, persille og kapers til vinaigrettedressingen. Bland inn olivenolje, eddik, salt og pepper.
- Tørk torskefilet med kjøkkenpapir, skjær fileten i porsjonsstykker og krydre med salt, malt nellik og pepper.
- Ha smør i en middels varm stekepanne. Ha fiskestykkene i panna når smøret har fått en nøttebrun farge. Stek til den har fått en fin gyllen farge på begge sider.
- Skjær sukkererter i to på langs. Ha smør i en stekepanne på middelsvarme og fres et knust kardemommefrø, ta det ut og tilsett sukkererter. Stek i ca. 2 minutter.
Server torsken med stekte poteter, tomater, sukkererter og kapersvinaigrette.