Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Stekt torsk med kapersvinaigrette

Stekt torsk med kapersvinaigrette

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g torskefilet uten skinn og ben
  • 2 ss smør
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts malt nellik
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 500 g potet
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss finhakket frisk timian
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 100 g cherrytomat
  • 1 pk sukkererter
  • 1 ss smør
  • 1 ts malt kardemomme
  • 0,5 ts salt

Kapersvinaigrette:

  • 1 stk. rødløk
  • 4 ss bladpersille
  • 2 ss kapers
  • 1 ss hvitvinseddik eller eplecidereddik
  • 2 ss olivenolje
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Her har du en frisk og lett torskemiddag akkompagnert med kapersvinaigrette og sukkererter med en «touch» nydelig kardemommesmak.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g torskefilet uten skinn og ben
  • 2 ss smør
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts malt nellik
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 500 g potet
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss finhakket frisk timian
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 100 g cherrytomat
  • 1 pk sukkererter
  • 1 ss smør
  • 1 ts malt kardemomme
  • 0,5 ts salt

Kapersvinaigrette:

  • 1 stk. rødløk
  • 4 ss bladpersille
  • 2 ss kapers
  • 1 ss hvitvinseddik eller eplecidereddik
  • 2 ss olivenolje

Slik gjør du

Forvarm stekeovnen til 180 °C.

  1. Skjær poteter i mindre biter og ha dem i en ildfast form. Ha i olivenolje, timian, salt og pepper, bland godt og sett formen i stekeovnen. Stek i 25 minutter og ha tomater i formen når det gjenstår 10 minutter av stekingen.
  2. Finhakk rødløk, persille og kapers til vinaigrettedressingen. Bland inn olivenolje, eddik, salt og pepper.
  3. Tørk torskefilet med kjøkkenpapir, skjær fileten i porsjonsstykker og krydre med salt, malt nellik og pepper.
  4. Ha smør i en middels varm stekepanne. Ha fiskestykkene i panna når smøret har fått en nøttebrun farge. Stek til den har fått en fin gyllen farge på begge sider.
  5. Skjær sukkererter i to på langs. Ha smør i en stekepanne på middelsvarme og fres et knust kardemommefrø, ta det ut og tilsett sukkererter. Stek i ca. 2 minutter.

Server torsken med stekte poteter, tomater, sukkererter og kapersvinaigrette.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Alt blir bedre med

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB14 19.04.2024 14:58:38