Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Stekt torsk med kapersvinaigrette

Stekt torsk med kapersvinaigrette

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g potet
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss finhakket frisk timian
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 100 g cherrytomat
  • 800 g torskefilet uten skinn og ben
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts malt nellik
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss smør
  • 1 pk sukkererter
  • 1 ss smør
  • 1 ts malt kardemomme

Kapersvinaigrette:

  • 1 stk. rødløk
  • 4 ss bladpersille
  • 2 ss kapers
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss hvitvinseddik eller eplecidereddik
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 420 kcal
Fett 19 g
Protein 39 g
Karbohydrater 20 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Her har du en frisk og lett torskemiddag akkompagnert med kapersvinaigrette og sukkererter med en «touch» nydelig kardemommesmak.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g potet
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss finhakket frisk timian
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 100 g cherrytomat
  • 800 g torskefilet uten skinn og ben
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts malt nellik
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss smør
  • 1 pk sukkererter
  • 1 ss smør
  • 1 ts malt kardemomme

Kapersvinaigrette:

  • 1 stk. rødløk
  • 4 ss bladpersille
  • 2 ss kapers
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss hvitvinseddik eller eplecidereddik
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 420 kcal
Fett 19 g
Protein 39 g
Karbohydrater 20 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server torsken med stekte poteter, tomater, sukkererter og kapersvinaigrette.

Podcast-episode: Alt blir bedre med

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.14675, server:MP-PRD-WEB13 24.06.2025 09:44:19