Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Stekt torsk med kapersvinaigrette

Ingredienser

  • 800 g torskefilet uten skinn og ben
  • 2 ss smør
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts malt nellik
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 500 g potet
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss finhakket frisk timian
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 100 g cherrytomat
  • 1 pk sukkererter
  • 1 ss smør
  • 1 ts malt kardemomme
  • 0,5 ts salt

Kapersvinaigrette:

  • 1 stk. rødløk
  • 4 ss bladpersille
  • 2 ss kapers
  • 1 ss hvitvinseddik eller eplecidereddik
  • 2 ss olivenolje
Del

Stekt torsk med kapersvinaigrette

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Her har du en frisk og lett torskemiddag akkompagnert med kapersvinaigrette og sukkererter med en «touch» nydelig kardemommesmak.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 800 g torskefilet uten skinn og ben
  • 2 ss smør
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts malt nellik
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 500 g potet
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss finhakket frisk timian
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 100 g cherrytomat
  • 1 pk sukkererter
  • 1 ss smør
  • 1 ts malt kardemomme
  • 0,5 ts salt

Kapersvinaigrette:

  • 1 stk. rødløk
  • 4 ss bladpersille
  • 2 ss kapers
  • 1 ss hvitvinseddik eller eplecidereddik
  • 2 ss olivenolje

Slik gjør du

Forvarm stekeovnen til 180 °C.

  1. Skjær poteter i mindre biter og ha dem i en ildfast form. Ha i olivenolje, timian, salt og pepper, bland godt og sett formen i stekeovnen. Stek i 25 minutter og ha tomater i formen når det gjenstår 10 minutter av stekingen.
  2. Finhakk rødløk, persille og kapers til vinaigrettedressingen. Bland inn olivenolje, eddik, salt og pepper.
  3. Tørk torskefilet med kjøkkenpapir, skjær fileten i porsjonsstykker og krydre med salt, malt nellik og pepper.
  4. Ha smør i en middels varm stekepanne. Ha fiskestykkene i panna når smøret har fått en nøttebrun farge. Stek til den har fått en fin gyllen farge på begge sider.
  5. Skjær sukkererter i to på langs. Ha smør i en stekepanne på middelsvarme og fres et knust kardemommefrø, ta det ut og tilsett sukkererter. Stek i ca. 2 minutter.

Server torsken med stekte poteter, tomater, sukkererter og kapersvinaigrette.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4723, server:MP-PRD-WEB12 31.03.2023 15:09:56