Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Stekt torsk med kapersvinaigrette

Stekt torsk med kapersvinaigrette

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g torskefilet uten skinn og ben
  • 2 ss smør
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts malt nellik
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 500 g potet
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss finhakket frisk timian
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 100 g cherrytomat
  • 1 pk sukkererter
  • 1 ss smør
  • 1 ts malt kardemomme
  • 0,5 ts salt

Kapersvinaigrette:

  • 1 stk. rødløk
  • 4 ss bladpersille
  • 2 ss kapers
  • 1 ss hvitvinseddik eller eplecidereddik
  • 2 ss olivenolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 420 kcal
Fett 19 g
Protein 39 g
Karbohydrater 20 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Her har du en frisk og lett torskemiddag akkompagnert med kapersvinaigrette og sukkererter med en «touch» nydelig kardemommesmak.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g torskefilet uten skinn og ben
  • 2 ss smør
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts malt nellik
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 500 g potet
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss finhakket frisk timian
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 100 g cherrytomat
  • 1 pk sukkererter
  • 1 ss smør
  • 1 ts malt kardemomme
  • 0,5 ts salt

Kapersvinaigrette:

  • 1 stk. rødløk
  • 4 ss bladpersille
  • 2 ss kapers
  • 1 ss hvitvinseddik eller eplecidereddik
  • 2 ss olivenolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 420 kcal
Fett 19 g
Protein 39 g
Karbohydrater 20 g

Slik gjør du

Forvarm stekeovnen til 180 °C.

  1. Skjær poteter i mindre biter og ha dem i en ildfast form. Ha i olivenolje, timian, salt og pepper, bland godt og sett formen i stekeovnen. Stek i 25 minutter og ha tomater i formen når det gjenstår 10 minutter av stekingen.
  2. Finhakk rødløk, persille og kapers til vinaigrettedressingen. Bland inn olivenolje, eddik, salt og pepper.
  3. Tørk torskefilet med kjøkkenpapir, skjær fileten i porsjonsstykker og krydre med salt, malt nellik og pepper.
  4. Ha smør i en middels varm stekepanne. Ha fiskestykkene i panna når smøret har fått en nøttebrun farge. Stek til den har fått en fin gyllen farge på begge sider.
  5. Skjær sukkererter i to på langs. Ha smør i en stekepanne på middelsvarme og fres et knust kardemommefrø, ta det ut og tilsett sukkererter. Stek i ca. 2 minutter.

Server torsken med stekte poteter, tomater, sukkererter og kapersvinaigrette.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Alt blir bedre med

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12010, server:MP-PRD-WEB12 07.11.2024 01:28:36