Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Fiskeboller i karrisaus
Fiskeboller i karrisaus er skikkelig retromat, og like godt i dag som på 1970-tallet! Om noen i familien er skeptisk til karrismaken, så lag sausen uten, og dryss karri over på tallerkenen.
- 2 ss margarin
- 2 ts karri
- 3 ss hvetemel
- 4 dl melk
- 2 dl kraft fra fiskeboller
- 1 boks hermetiske fiskeboller
- 3 stk. gulrot
- 1 stk. eple
- 0.5 stk. sitron
- 1 ts sukker
Tirsdag
Wok med kylling og nudler
Vil du ha superenkel og fresh hverdagsmiddag, da lager du wok med kylling og grønnsaker. Enkelt - smakfullt - magert!
- 2 ss soyasaus
- 1.5 dl kjøttbuljong (utblandet)
- 1.5 ts maisenna
- 1 ts chiliflakes
- 1 ss frisk ingefær
- 600 g kyllingfilet
- 2 båt hvitløk
- 1 stk. lime
- 1 stk. rødløk
- 1 stk. grønn squash
- 1 stk. grønn paprika
- 0.5 stk. brokkoli
- 1 pk frisk babymais
- 200 g fullkornsnudler
- 2 ss rapsolje
- 1 ts pepper
Onsdag
Bakt potet i airfryer
Det er lite som slår en god bakt potet, og med airfryer blir den skikkelig sprø og digg! Fyll poteten med det du liker best, som skinke, bacon eller chorizo. Her er det bare fantasien som setter grenser!
- 2 stk. bakepotet
- 2 dl lettrømme
- 160 g hermetiske maiskorn
- 0.5 stk. løk
- 200 g kokt skinke
- 2 ss sennep
- 1 ts frisk timian
- 1 ts bladpersille
- 0.5 ts salt
- 1 ts pepper
- 100 g revet ost
Torsdag
Kokos- og currypanne med torsk
Gjør en indisk vri på fiskemiddagen og lag denne smakfulle fiskepannen med torsk - kjapt og enkelt å varte opp med i en travel hverdag.
- 200 g fullkornris
- 600 g torskefilet
- 1 stk. purre
- 2 stk. grønn paprika
- 2 ss nøytral olje
- 2 ss rød curry paste
- 4 dl lett kokosmelk
- 1 stk. lime
- 4 ss frisk koriander
- 1 stk. rød chili
Fredag
Lammekoteletter med soppstuing
Lam og sopp hører til blant høstens beste smaker fra naturens spiskammer. Lammekoteletter er raske å steke og smaker nydelig sammen med en soppstuing av vill eller «tam» sopp, urter og fløte.
- 500 g skogsopp
- 1 stk. løk
- 2 ss smør
- 1 ss frisk timian
- 1.5 dl matfløte
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 8 stk. lammekotelett
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 2 ss margarin
Lørdag
Asiatiske dumplings med dip
Asiatiske dumplings er fylte hvetedeigsputer, og er så vel restaurantmat som typisk gatemat i store deler av Asia. Variasjonene er nærmest uendelige både på smak og utseende. Her har vi valgt å fylle dem med svinekjøttdeig smaksatt med chili, hvitløk, soya og sesam. Oppskriften gir ca. 6 dumplings per porsjon.
- 2 stk. vårløk
- 2 stk. gulrot
- 1 stk. hjertesalat
- 8 stilk frisk koriander
- 8 ss hoisinsaus
- 2 ss søt soyasaus (ketjap manis)
- 1 ss sesamfrø
- 1 stk. lime
- 400 g kjøttdeig av svin
- 2 vårløk
- 1 stk. rød chili
- 2 båt hvitløk
- 50 g hermetiske bambusskudd
- 2 ss soyasaus
- 1 ts sesamolje
- 5 dl hvetemel
- 2 dl vann
- 2 ss hvetemel
- 2 ss nøytral olje
- 1 dl vann
Søndag
Ferskt kjøtt og suppe
Dette er en god, gammel tradisjonsrett av kokekjøtt som gir masse smak. Kokekjøtt som oksebog eller høyrygg trenger god tid og lav temperatur for å bli skikkelig mørt. Server den varme suppen først, og deretter kjøttet i skiver sammen med poteter, grønnsaker og løksaus.
- 1 kg kokekjøtt av storfe, f.eks bog eller høyrygg
- 1.5 l vann
- 1 ts salt
- 1 stk. purre
- 150 g hodekål
- 3 stk. gulrot
- 100 g sellerirot
- 0.5 ts pepper
- 1 stk. løk
- 5 dl kjøttkraft
- 2 ss hvetemel
- 0.5 dl vann
- 2 ts eddik, 7 %
- 3 ts sukker
- 800 g potet
Dessert
Kanelknuter
Kjært barn har mange navn. Disse lekre og velduftende kanelknutene omtales ofte som kanelsnurrer, kanelboller, skillingsboller eller "kanel i svingene". Du kan også bruke samme oppskrift som utgangspunkt for å lage kardemommeknuter.
- 1 kg hvetemel
- 2 dl sukker
- 1 pk gjær
- 0.5 ts salt
- 1 ts malt kardemomme
- 1 stk. egg
- 6 dl melk
- 150 g smør
- 100 g smør
- 4 ss sukker
- 1 ss malt kanel
- 1 ss maisenna
Restetips
Omelett i lompe
Du har det aldri så travelt at du ikke har tid til å lage deg en omelett. Omelett er trolig verdens raskeste varmrett, og er ferdig på få strakser. Denne omeletten i lompe er super å lage hvis du har rester med pølse og lompe som skulle vært spist opp.
- 2 stk. egg
- 2 ss vann
- 0.5 stk. wienerpølser
- 1 ss margarin
- 1 stk. lompe
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Digge burgere
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Middagsfavoritter fra andre land
Lag høstens gode gryter
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Koteletter til middag
Middager i form
Middager med kjøttdeig
Sunn middag til helgen
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!
Bruk høstens råvarer
Middager for én
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.






