Kanelknuter

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Kjært barn har mange navn. Disse lekre og velduftende kanelknutene omtales ofte som kanelsnurrer eller "kanel i svingene".

Ingredienser

  • 1 kg hvetemel
  • 212 dl sukker
  • 112 ts salt
  • 1 ts malt kardemomme
  • 50 g gjær
  • 1 stk egg
  • 6 dl melk
  • 150 g smør , i terninger

Fyll:

  • 100 g smør
  • 4 ss sukker
  • 1 ss malt kanel
  • 1 stk egg til pensling

Slik gjør du

  1. Bruk romtempererte ingredienser. Ha alt i en bakebolle, men hold av 1 dl melk og smør til senere i elteprosessen.
  2. Elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etterhvert dersom du bruker kjøkkenmaskin. Når deigen er nesten ferdig eltet tilsettes melken litt etter litt. Deigen skal nå være smidig og ha en blank overflate. 
  3. Tilsett smør og kjør deigen på sakte fart til smøret er blandet helt inn. La deigen hvile under et klede i cirka 1 time.
  4. Mens deigen hever kan du lage fyllet: Bland romtemperert smør med sukker og kanel.
  5. Ha deigen på et melet bakebord. Kjevle ut deigen til 1 cm tykk rektangelformet leiv og smør på fyllet. Brett deigen i to på langs og skjær ut remser på 2 cm på langs. Tvinn hver remse og snurr dem to ganger rundt to samlede fingre. Avslutt med å trekke siste del av remsen på tvers over deigsirkelen og fest enden på undersiden. 
  6. Sett kanelknutene på stekeplate med bakepapir og dekk med et klede. Bollene etterheves minimum 30 minutter. 
  7. Stek kanelknutene midt i ovnen på 200 °C i 10-15 minutter. Avkjøl på rist.

Har du små kokker i huset? La barna lage kanelknuter helt selv på MatStart.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.