Lagre

Ingredienser

Paibunn:

  • 125 g smør
  • 200 g hvetemel
  • 2 ss vann

Fyll:

  • 300 g røkelaks
  • 200 g revet hvitost
  • 50 g parmesan
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 dl frisk dill
  • 4 stk. egg
  • 3 dl melk

  • 1 bunt grønn frisk asparges
Del

Laksepai

(4)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En god pai med sjømat! Laksepai er deilig gjestemat. Servert med frisk asparges er dette en ypperlig lunsj- eller middagsrett.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels
Lagre

Ingredienser

Paibunn:

  • 125 g smør
  • 200 g hvetemel
  • 2 ss vann

Fyll:

  • 300 g røkelaks
  • 200 g revet hvitost
  • 50 g parmesan
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 dl frisk dill
  • 4 stk. egg
  • 3 dl melk

  • 1 bunt grønn frisk asparges

Slik gjør du

  1. Smuldre smør og mel. Tilsett kaldt vann og lag en jevn deig. La deigen stå kaldt i 30 minutter.
  2. Trykk deigen ut i porsjonspaiformer. Prikk deigen med en gaffel. Stek bunnene ved 200 °C i 5-10 minutter, til de er litt gyllen.
  3. Skjær laks i 3x3 cm store terninger og legg på bunnene. Dryss revet ost, dill og pepper over, og hell på sammenpisket egg og melk. Stek paiene i ca. 25 minutter til eggeblandingen er stiv.
  4. Skrell den nedre del av asparges med en potetskreller, kutt av rotenden. Kok asparges i lettsalatet vann i 3-5 minutter, avhengig av tykkelsen. Avkjøl aspargesen raskt i kaldt vann, dette stopper kokeprosessen og bevarer fin grønnfarge. Tørk dem forsiktig.

Server lun laksepai med frisk asparges.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant