Ingredienser

Paibunn:

  • 125 g smør
  • 200 g hvetemel
  • 2 ss vann

Fyll:

  • 300 g røkelaks
  • 200 g revet hvitost
  • 50 g parmesan
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 dl frisk dill
  • 4 stk. egg
  • 3 dl melk

  • 1 bunt grønn frisk asparges
Del

Laksepai

(4)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Laksepai er perfekt å servere når du har gjester, og med røkelaks får paien enda mer smak! Servert med frisk asparges er dette en ypperlig lunsj- eller middagsrett.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

Paibunn:

  • 125 g smør
  • 200 g hvetemel
  • 2 ss vann

Fyll:

  • 300 g røkelaks
  • 200 g revet hvitost
  • 50 g parmesan
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 dl frisk dill
  • 4 stk. egg
  • 3 dl melk

  • 1 bunt grønn frisk asparges

Slik gjør du

  1. Smuldre smør og mel. Tilsett vann og salt og kna deigen til den er smidig. Tilsett litt mer mel om den er for bløt. Deigen kan også lages i hurtigmikser. La deigen stå kaldt i 30 minutter.
  2. Kjevle ut deigen til ca. 3 mm tykkelse og kle en paiform (ca 20-22 cm) eller flere små porsjonsformer med den. Prikk deigen med en gaffel. Stek bunnen på 200 °C i 5-10 minutter, til den er litt gyllen.
  3. Skjær laks i 3x3 cm store terninger og legg på bunnene. Dryss revet ost, dill og pepper over, og hell på sammenpisket egg og melk. Stek paiene i ca. 25 minutter til eggeblandingen er stiv.
  4. Skrell den nedre del av asparges med en potetskreller, kutt av rotenden. Kok asparges i lettsalatet vann i 3-5 minutter, avhengig av tykkelsen. Avkjøl aspargesen raskt i kaldt vann, dette stopper kokeprosessen og bevarer fin grønnfarge. Tørk dem forsiktig.

La paien hvile i 5-10 minutter før den serveres sammen med frisk asparges.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt 1. juli - 9. august. God sommer!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant