Ingredienser

  • 100 g store makaroni eller pastaskruer
  • 2 ss margarin eller smør
  • 3 ss hvetemel
  • 5 dl melk
  • 600 g røkt kjøttpølse
  • 2 stk. vårløk
  • 100 g frosne erter
  • 150 g revet ost
Del

Pølsegrateng

(8)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Pølsegrateng er hverdagsfavoritt for mange familier, og er en rett som kan varieres ut fra hva du har i kjøleskapet.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 100 g store makaroni eller pastaskruer
  • 2 ss margarin eller smør
  • 3 ss hvetemel
  • 5 dl melk
  • 600 g røkt kjøttpølse
  • 2 stk. vårløk
  • 100 g frosne erter
  • 150 g revet ost

Slik gjør du

  1. Kok pasta etter anvisning på pakken.
  2. Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Rør godt til blandingen «slipper» kjelen.
  3. Spe med halvparten av melken, og rør godt. Tilsett resten av melken og rør til du har en glatt saus.
  4. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Rør om av og til. Pass på at sausen ikke blir brent. Smak til med salt og pepper.
  5. Fjern skinnet på pølsene og kutt dem i skiver. Finsnitt vårløken.
  6. Smør en ildfast form med litt olje eller margarin og ha pølser, makaroni, vårløk og erter i formen. Hell den hvite sausen over formen og dryss revet ost på toppen.
  7. Sett formen midt i ovnen på 200 °C i ca. 15 minutter og la den steke til osten er gyllen og sausen bobler.

En frisk salat eller råkostsalat med dressing passer til.

Neste gang vil du kanskje prøve en pølsegryte? Det er en one pot-gryte med blant annet pølser, pasta og brokkoli.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant