Hverdagsgryte med strimlet svinekjøtt

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Renskåret svinekjøtt er magert og mørt. I denne oppskriften blir strimlet svinekjøtt, grønnsaker og kremet saus til en deilig hverdagsgryte hele familien vil like. 

Ingredienser

  • 600 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 2 ss margarin til steking
  • 1 stk finhakket løk
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 200 g frisk sjampinjong i båter
  • 1 stk rød paprika i terninger
  • 2 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 3 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 1 ss dijonsennep

Slik gjør du

1. Rens grønnsaker. Finhakk løk og hvitløk, skjær sjampinjong i båter og papirka i terninger.

2. Fres kjøttet i en stor gryte med margarin, og krydre med salt og pepper. Stek til kjøttet har fått en fin stekeskorpe. 

3. Ha i sjampinjong og hvitløk. La det frese et lite minutt før du tilsetter løk og paprika.

4. Hell i buljong, crème fraîche og sennep. La gryten småkoke i 10 minutter.

Dryss over litt finhakket gressløk og server gjerne med ovnsstekte potetbåter, ris eller godt brød. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.