Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ostekake med gelélokk

Ostekake med gelélokk

Ingredienser

16  porsjoner

Kjeksbunn:

  • 250 g digestive kjeks eller kornmo kjeks
  • 100 g smør
  • 1 ss sukker (kan sløyfes)
  • 0,5 ts malt kanel

Ostemasse:

  • 1 pk gelépulver med sitronsmak
  • 2,5 dl vann
  • 3 dl seterrømme
  • 200 g kremost naturell
  • 100 g melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 dl kremfløte

Gelélokk:

  • 1 pk gelépulver med bringebærsmak , eventuelt annen smak som jordbær, blåbær, appelsin eller kiwi
  • 2,5 dl vann
  • ca. 200 g friske bær til pynt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 320 kcal
Fett 25 g
Protein 3 g
Karbohydrater 19 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (23)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ostekake med gelélokk er en populær festkake til 17. mai, konfirmasjon, bryllup eller jubileum. Sprø kjeksbunn, syrlig og god ostemasse og deilig gelé på toppen. Pynt med friske bær. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

16  porsjoner

Kjeksbunn:

  • 250 g digestive kjeks eller kornmo kjeks
  • 100 g smør
  • 1 ss sukker (kan sløyfes)
  • 0,5 ts malt kanel

Ostemasse:

  • 1 pk gelépulver med sitronsmak
  • 2,5 dl vann
  • 3 dl seterrømme
  • 200 g kremost naturell
  • 100 g melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 dl kremfløte

Gelélokk:

  • 1 pk gelépulver med bringebærsmak , eventuelt annen smak som jordbær, blåbær, appelsin eller kiwi
  • 2,5 dl vann
  • ca. 200 g friske bær til pynt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 320 kcal
Fett 25 g
Protein 3 g
Karbohydrater 19 g

Slik gjør du

Ta ut rømme og kremost en stund før du skal bake. Når ingrediensene er romtemperert, er det lettere å unngå klumper i ostemassen når du sper inn geléen.

  1. Kjør kjeks, sukker og kanel til kakebunnen i en blender eller foodprosessor til kjeksen er knust. Har du ikke blender kan du også legge kjeksen i en zip-lock pose, og knuse kjeksen med et kjevle eller noe annet som er egnet. 
  2. Smelt smør og bland det inn i kjeksblandingen.
  3. Press ut kjeksblandingen i en bakepapirkledd springform (ca. 24 cm i diameter). Sett formen i kjøleskap mens du lager ostemassen.
  4. Kok opp vann i en liten kjele, trekk kjelen av platen og rør inn sitrongelépulver til alt pulveret er løst opp.
  5. Rør sammen rømme og kremost i en bolle. Sikt inn melis og vaniljesukker, og rør alt sammen.
  6. Visp kremfløte til en luftig og myk krem. Vend kremen forsiktig inn i ostemassen med en slikkepott, slik at mest mulig luft bevares.
  7. Sjekk temperaturen på geléen. Den bør ikke være for varm. Ha litt av ostemassen over i kjelen med gelé. Rør det sammen, og spe deretter geléblandingen over i ostemassen i en tynn stråle mens du rører. Du kan også spe geléen direkte i massen, men på denne måten er det lettere å unngå klumper i ostemassen.
  8. Hell ostemassen over kjeksbunnen i springformen. Sett en tallerken over, eller dekk til med noe annet egnet, slik at ostemassen står godt beskyttet. Sett kaken i kjøleskap i minst 4 timer.
  9. Kok opp vann i en liten kjele, trekk kjelen av platen og rør inn gelépulver til gelélokket. Rør til pulveret er helt oppløst. Avkjøl geléen noe, men den skal fortsatt være flytende når du heller den over ostemassen i formen. Hell gjerne blandingen over baksiden av en spiseskje, da unngår du bobler i geléen eller merker av strålen i ostemassen. 
  10. Sett formen kaldt til geléen har stivnet, 1-2 timer.
  11. Bruk en liten, spiss kniv og skjær langs kanten av springformen. Mens kaken er kald, kan du også enkelt flytte den fra bunnen av springformen over på et kakefat. Bruk gjerne en stor palett eller en kakespade til hjelp.

Pynt med friske bær, gjerne en blanding av bjørnebær, bringebær, blåbær og rips. Du kan også drysse litt knust kjeks på kaken rett før servering.

Vil du se på flere oppskrifter med ostekake? Ikke noe problem vi har samlet ostekakene våre, slik at du enkelt kan velge.

Ostekake med gelé

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11948, server:MP-PRD-WEB13 02.11.2024 19:45:27