Ingredienser

  • 1 stk. løk
  • 1 stk. grønt eple
  • 2 ss margarin
  • 2 ss karri
  • 4 ss hvetemel
  • 1 l vann
  • 2 stk. hønsebuljongterning
  • 2 dl fløte

Topping:

  • 2 stk. kyllingfilet
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 ss margarin til steking
  • 0,5 stk. finhakket løk
  • 2 stk. finsnittet vårløk
  • 0,5 pk frosne erter (á 350 g)
Del

Karrisuppe med revet kylling

(1)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En suppe for hele familien med masse god smak av karri! For at suppen skal bli mer mettende kan den toppes med revet kyllingfilet, erter og løk.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 1 stk. løk
  • 1 stk. grønt eple
  • 2 ss margarin
  • 2 ss karri
  • 4 ss hvetemel
  • 1 l vann
  • 2 stk. hønsebuljongterning
  • 2 dl fløte

Topping:

  • 2 stk. kyllingfilet
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 ss margarin til steking
  • 0,5 stk. finhakket løk
  • 2 stk. finsnittet vårløk
  • 0,5 pk frosne erter (á 350 g)

Slik gjør du

  1. Grovhakk løk. Del eple i to, fjern kjernehuset og kutt det grovt opp.
  2. Fres løk og eple i en kjele med margarin. Strø på karri og fres videre i ett minutt.Dryss over hvetemel og rør det inn. Spe forsiktig med hønsebuljong, litt etter litt, mens du stadig rører. Ha i fløte og la suppa koke ca. 10 minutter.
  3. Bruk en stavmikser og kjør det hele til en jevn og glatt suppe.
  4. Ha margarin i en varm stekepanne, og stek kyllingfiletene på middels varme i 2 minutter på hver side. Etterstek på lav varme under lokk i 4 minutter. Legg filetene på en tallerken og la dem hvile mens du steker resten av toppingen.
  5. Fres løk og vårløk i pannen til det blir blankt, ha i erter og la det surre på svak varme ett par minutter. Trekk pannen til side.
  6. Riv opp kyllingbrystene i små biter, og vend det sammen med løk- og erteblandingen.

Server karrisuppen toppet med saftig kylling og friske erter.

Se hvordan steke kyllingfilet

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant