Meatloaf

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Meatloaf, kjøttbrød eller forloren hare - kjært barn har mange navn, og det finnes også et utall ulike måter å lage denne retten på. Vi har laget vår meatloaf av en blanding av svine- og storfekjøttdeig, krydret den med fennikel og rosmarin og pakket den inn i bacon. Servert med poteter, saus og grønnsaker er dette skikkelig mettende kosemat.

Ingredienser

  • 1 stk løk
  • 3 båter hvitløk
  • 2 ss olje
  • 400 g kjøttdeig av svin
  • 400 g kjøttdeig
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2,5 dl brødrasp
  • 1 dl melk
  • 3 ts knuste fennikelfrø
  • 2 ts tørket rosmarin
  • 1 ss dijonsennep
  • 24 skiver bacon

Erter

  • 400 g frosne erter
  • 2 stk vårløk
  • 1 ss smør
  • 2 kvister bladpersille

Slik gjør du

  1. Varm oljen i en liten stekepanne og fres løk og hvitløk til den er blank og myk. Avkjøl helt.
  2. Rør svinekjøttdeig, storfekjøttdeig, salt og pepper godt sammen i en bolle. Bland inn den stekte løken, brødkrumme, melk, egg, fennikelfrø, hakket rosmarin og sennep.
  3. Smør en brødform med litt olje, og kle formen med baconskiver, slik at endene henger utenfor. Fyll kjøttdeigblandingen i formen og jevn ut overflaten. Brett baconet over.
  4. Sett formen midt i ovnen og stek på 180 °C i 40-45 minutter, eller til kjøttpuddingen er gjennomstekt.
  5. Vend kjøttpuddingen ut av formen og stek den videre noen minutter til den har fått fin farge.
  6. Tin ertene og kutt vårløk i tynne skiver. Fres erter og vårløk i litt smør til alt er gjennomvarmt. Smak til med salt og pepper, og bland inn litt grovkuttet bladpersille.

Server med poteter, saus og grønne erter eller andre grønnsaker.

Meatloaf

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.