Lagre

Ingredienser

  • 400 g spagetti
  • 2 ss hel pepper
  • 1 ss smør
  • 200 g parmesan eller pecorino
Del

Cacio e pepe

(0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Dette er en enkel og rask klassisk pastarett med smak av ost og deilig pepper. I vår versjon har vi også litt smør for ekstra smak. Serveres alene som en lett lunsj eller som tilbehør til en smakfull biff eller saftig kylling.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel
Lagre

Ingredienser

  • 400 g spagetti
  • 2 ss hel pepper
  • 1 ss smør
  • 200 g parmesan eller pecorino

Slik gjør du

  1. Kok opp en stor kjele med vann og ha i salt. Ha pastaen i det kokende vannet. Hvis du bruker tørket pasta kan du koke den til det er 1-2 minutter igjen av koketiden, og hvis du bruker fersk pasta trenger du kun å koke den 30 sekunder- 1 minutt. Pastaen skal ikke være helt ferdig, da den også skal trekke videre i sausen.
  2. Knus hel pepper i en morter, og rist pepperet i en tørr stekepanne på middels varme til det begynner å dufte.
  3. Ha i smør og la pepperet bruse raskt i smøret. Ha over et par spiseskjeer av pastavannet som står på kok. Skru ned temperaturen og la det småputre i ca. 1 minutt.
  4. Ha spagettien over i stekepannen. Hell en øse av det varme pastavannet over pastaen og rør i pannen til vannet er absorbert. Fortsett å spe med pastavann til pastaen er «al-dente». Vend inn parmesan og la osten smelte inn i pastaen. Ha eventuelt i litt mer pastavann til du får en kremet saus som klistrer seg til pastaen.

Server med en gang, gjerne med litt ekstra parmesan og et lite pepperdryss.

Cacio e pepe

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant