Kremet fiskesuppe med tomatpesto

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Her er en deilig og litt annerledes fiskesuppevariant som egner seg like godt til forrett som til et fullt måltid. Vil du servere den som middag, bør du lage dobbel porsjon. 

Ingredienser

  • 200 g laksefilet
  • 200 g torskefilet eller steinbitfilet
  • 1 ss smør
  • 2 stk gulrot
  • 100 g sellerirot
  • 12 stk purre
  • 12 stk fennikel
  • 1 ss hvetemel
  • 2 ss tomatpesto (rød pesto)
  • 2 dl matfløte
  • 112 dl hvitvin
  • 612 dl fiskebuljong (utblandet) eller fiskekraft
  • 2 ss hakkede friske urter

Slik gjør du

  1. Kutt alle grønnsakene i fyrstikklange lange staver eller i tynne skiver, og fisken i terninger på 2x2 cm.
  2. Smelt smør i en kjele og fres grønnsakene 2-3 minutter på medium varme. Strø  mel over grønnsakene og rør det inn.
  3. Tilsett pesto og ha i all væsken. La det småkoke i 10-15 minutter. Tilsett fisk og la det stå og trekke i ett par minutter.
  4. Dryss over hakkede urter og server suppen rykende varm.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.