Svinefilet med vannmelonfries

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
40–60 min

Svinefilet med en rub av smaksrike kryddere som hvitløk, chili og paprika. Servert med vannmelonfries og en mager dipp for en frisk og god sommerrett.  

Ingredienser

  • 400 g indrefilet av svin

Dressing:

  • 0,5 boks lettrømme
  • 1 ss frisk koriander
  • 0,5 stk. lime

Vannmelonfries:

  • 0,5 stk. vannmelon
  • 1 ts tørket mynte
  • 2 ss pinjekjerner
Vis næringsinnhold
Energi
509kcal
Fett
22.5g
Protein
50.6g
Karbohydrater
25g
Jern
4.7mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Renskjær indrefileten for eventuelle hinner. Tørk kjøttet godt med kjøkkenpapir og krydre med salt og pepper, eventuelt gni inn svinefileten med en god rub. Brun svinefileten godt på alle kanter i en varm stekepanne med smør eller margarin.
  2. Legg kjøttet i en ildfast form og stek det midt i ovnen ved 125 °C. Stikk en steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet. Stek til den viser 65 °C for medium, 70 °C for medium pluss eller 75 °C for gjenneomstekt (Fileten på bildet er stekt til 65 °C, dette tar ca. 20 minutter). 
  3. Ha lettrømme til dressingen i en bolle.
  4. Finhakk koriander og riv skallet av en lime. Ha over i bollen og rør godt sammen. 
  5. Smak til med salt, pepper og limesaft. 
  6. Rist pinjekjerner i en varm panne til gylne.
  7. Kutt vannmelon i skiver og så i mindre staver, så de ligner på fries. 
  8. Ha de over på et fat og dryss over tørket mynte. Bland godt sammen. 

Server svinefileten med vannmelonfries, ristede pinjekjerner og frisk dressing. 

Svinefilet med vannmelon fries

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.