Ingredienser

Urtesmør:

  • 100 g smør
  • 3 ss hakket frisk timian , eventuelt andre friske urter
  • 1 ts flaksalt
  • 0,25 ts pepper

Tilbehør:

  • 1 stk. rødløk
Del

Tomahawk med grillet søtpotet

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Biffen med stor B - perfekt på grillen! Tomahawk, eller côte de boeuf, er det samme stykket som entrecôte med noe av brystbenet på. Her serveres biffen med et aromatisk urtesmør og kullsorte grillede søtpoteter som gjør seg selv over glørne samtidig som du griller kjøttet. Kan det bli bedre? 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

Urtesmør:

  • 100 g smør
  • 3 ss hakket frisk timian , eventuelt andre friske urter
  • 1 ts flaksalt
  • 0,25 ts pepper

Tilbehør:

  • 1 stk. rødløk

Slik gjør du

  1. Vask søtpotetene godt og prikk dem med en gaffel. Legg dem ned i i glørne på grillen. Der skal de ligge til de er helt svarte utenpå, men myke i midten. Det tar 45-60 minutter. Husk å snu dem underveis.
  2. Pisk smør luftig og hvitt i en mikser, og tilsett hakket frisk timian eller en miks av friske urter. Krydre med salt og pepper.
  3. Tørk av kjøttet med litt kjøkkenpapir. Pensle med olje, og krydre med salt og grovkvernet pepper.
  4. Grill kjøttet på direkte varme til du får en fin stekeskorpe på begge sider. Er tomahawk'en ekstra tykk kan du gjerne også brune biffen på siden.
  5. Legg kjøttet over på indirekte varme, og stikk en steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet. Grill til ønsket kjernetemperatur. Husk at kjøttet vil stige 1-3 °C under hviling, så ta det med i beregningen. 

Lite stekt: 55 °C, medium: 60 °C, medium pluss: 65 °C og gjennomstekt: 70 °C

  1. Skrell rødløk og del i båter. Bevar rotfestet, så holder båtene seg sammen under grillingen. Grill på direkte varme til løken har blitt myk. Pakk inn i folie og legg dem på indirekte varme på grillen, så de holder på varmen.
  2. Legg kjøttet til hviling på indirekte varme i minst 10 minutter før du skjærer i det.
  3. Del søtpotetene forsiktig i to, unngå å få med noe av det brente skallet. Ha på urtesmøret, og skrap poteten ut av skallet ved servering.
  4. Del en sitron i to, og grill den raskt på direkte varme. Klem litt sitronsaft over biffen rett før servering. 

Tomahawk høydebilde

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant