Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Appelsinkake uten mel

Appelsinkake uten mel

Ingredienser

  • 2 stk. appelsin á 150 g, helst økologisk
  • 250 g malte mandler
  • 250 g rørsukker
  • 3 ts vaniljesukker
  • 1 ts natron
  • 6 stk. egg
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (5)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Vår saftige og smakfulle appelsinkake er laget med finmalte mandler i stedet for hvetemel. Kaken er dermed glutenfri og kan serveres coeliakere.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 2 stk. appelsin á 150 g, helst økologisk
  • 250 g malte mandler
  • 250 g rørsukker
  • 3 ts vaniljesukker
  • 1 ts natron
  • 6 stk. egg

Slik gjør du

  1. Vask appelsinene godt og kok dem med skallet på i vann i 1 time eller til de er så myke at en strikkepinne glir lett igjennom den. La dem avkjøles litt.
  2. Del appelsinene i biter og fjern den hvite strengen i midten. Kjør til mos i hurtigmikser. Tilsett malte mandler, sukker, vaniljesukker og natron. Tilsett eggene og bland det hele godt.
  3. Legg bakepapir i bunnen av en springform (24 cm) og hell røren i formen. Stek kaken ved 180 ˚C i ca. 1 time. Sjekk at kaken er gjennomstekt ved å stikke en pinne eller kniv i den. Avkjøl kaken i formen.
  4. Dryss melis over ved servering, eller lag en glasur av melis og sitron- eller appelsinsaft. Pynt med revet lime- eller appelsinskall.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.7088, server:MP-PRD-WEB15 07.12.2023 07:30:25