Lagre

Ingredienser

  • 2 stk. nakkekoteletter av svin
  • ca. 5 ss hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 stk. egg
  • ca. 2 dl panko brødkrum
  • 0,5 l olje til fritering

Grønnkålsalat:

  • 300 g grønnkål
  • 0,5 stk. fennikel
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 0,5 ts salt
  • 2 dl fløte
  • 4 ss eddik, 7 %
  • 1 ts flytende honning
  • 0,5 ts salt
  • 50 g hakkede mandler
Del

Grønnkålsalat med crispy nakkekoteletter

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Grønnkål er en fantastisk grønnsak som kan brukes året rundt. Bruk den i en deilig råkostsalat sammen med tynne skiver av fennikel og en kremet dressing. Perfekt følge til crispy nakkekoteletter!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels
Lagre

Ingredienser

  • 2 stk. nakkekoteletter av svin
  • ca. 5 ss hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 stk. egg
  • ca. 2 dl panko brødkrum
  • 0,5 l olje til fritering

Grønnkålsalat:

  • 300 g grønnkål
  • 0,5 stk. fennikel
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 0,5 ts salt
  • 2 dl fløte
  • 4 ss eddik, 7 %
  • 1 ts flytende honning
  • 0,5 ts salt
  • 50 g hakkede mandler

Slik gjør du

  1. Skjær bort beina på nakkekotelettene. Bruk en kjøtthammer, eller noe egnet og bank kotelettene til de er 1- 1 1/2 cm tykke.
  2. Finn frem 3 dype tallerkener. Bland sammen hvetemel, salt og pepper i den ene, visp sammen egg i den andre og ha panko i den tredje.
  3. Fyll frityrolje i en egnet gryte eller dyp stekepanne. Du bør minst ha minst 2 cm olje i gryten/pannen. Varm opp oljen.
  4. Dypp kotelettene først i melblandingen, deretter i egget og til sist i panko. Sørg for at kotelettene er godt dekket med panko rundt det hele.
  5. Sjekk at oljen er varm nok. Ideell temperatur er ca. 180 °C. Bruk et digitalt steketermometer eller sjekk med en tresleiv. Bruser det rundt sleiven, er oljen varm nok. Legg nedi kotelettene og friter til de er gyllenbrune, 3-4 minutter på hver side.
  6. Legg kotelettene på en rist eller et ark kjøkkenpapir så noe av oljen får renne av.
  7. Vask og tørk grønnkål, og fjern grove stilker og bladnerver. Riv grønnkål grovt med hendene og riv fennikel i så tynne skiver som mulig med mandolin eller en skarp kniv. Ha på salt og sitron, og maser salaten til fibrene i grønnkålen mykner litt.
  8. Bland sammen fløte, eddik, honning og salt, og la stå i 5 min, slik at dressingen tykner litt. Pisk det hele lett sammen med en visp til den blir luftig og fin. Smak gjerne til med salt og pepper.
  9. Vend dressingen inn i salaten og topp med hakkede mandler.

Server nakkekotelettene med grønnkålsalaten.Grønnkålsalat med crispy nakkekoteletter

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant