Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Focaccia pizza med spekeskinke og mozarella

Focaccia pizza med spekeskinke og mozzarella

Ingredienser

6  porsjoner

Focaccia deig:

  • 500 g hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 pk gjær (fersk eller tørr)
  • 3,5 dl vann
  • 1 ss flytende honning
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 ss nøytral olje som topping
  • 2 ts flaksalt

Pizzatopping:

  • 1 pk blandet babybladsalat (á 65 g)
  • ca. 100 g spekeskinke
  • 1 stk. mozzarella
  • 4 stk. frisk grønn asparges
  • 8 stk. grønne druer
  • ca. 100 g semitørkede tomater
  • 1 pk pinjekjerner (á 30 g)
  • 0,25 ts nykvernet pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

To herligheter - focaccia og pizza - slått sammen til en: Focaccia pizza! En saftig, tykk bunn toppet med spekeskinke, mozzarella, semitørkede tomater og masse godt!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

6  porsjoner

Focaccia deig:

  • 500 g hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 pk gjær (fersk eller tørr)
  • 3,5 dl vann
  • 1 ss flytende honning
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 ss nøytral olje som topping
  • 2 ts flaksalt

Pizzatopping:

  • 1 pk blandet babybladsalat (á 65 g)
  • ca. 100 g spekeskinke
  • 1 stk. mozzarella
  • 4 stk. frisk grønn asparges
  • 8 stk. grønne druer
  • ca. 100 g semitørkede tomater
  • 1 pk pinjekjerner (á 30 g)
  • 0,25 ts nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Ha alt det tørre i en bakebolle. Bruker du tørrgjær har du gjæren i bollen sammen med det tørre. Skal du bruke fersk gjær kan du smulde gjæren rett i bakebollen, dersom du bruker maskin. Skal du elte for hånd bør du løse opp den ferske gjæren i lunken væske.
  2. Spe med vann (kaldt eller romtemperert). Tilsett honning og olje. Elt deigen i minimum 10 minutter.

Når deigen eltes i kjøkkenmaskin vil temperaturen gradvis stige. Tidligere var det anbefalt å lunke væsken til 37 °C, men med tilstrekkelig elting vil temperaturen stige for mye og gjærcellene kan dø. Bruk derfor kald eller romtemperert væske. Hevingen kan noen ganger ta litt lengre tid, avhengig av deigtemperatur - men deigen vil også få en bedre smak.

  1. Ha over olje, dekk til og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 45 minutter.
  2. Klem ut deigen på et bakepapirkledd stekebrett, eller i en smurt form. La deigen etterheve i 20-30 minutter.
  3. Bruk fingertuppene og lag små groper i deigen. Drypp over olje og strø over flaksalt. 
  4. Sett focacciaen i ovn på 200 °C (bruk over- og undervarme), og stek i ca. 30 minutter. Avkjøl på rist.
  5. Gjør klar toppingen. Kok asparges i lettsaltet vann i 1 minutt, avkjøl raskt i kaldt vann så aspargesen bevarer den fine grønnfargen sin. 
  6. Rist pinjekjerner i en tørr panne. Del mozzarella i store biter. Del druer i to eller skjær dem i tynne skiver.
  7. Legg på toppingen rett før servering. Start med spinatblader, legg deretter på spekeskinke, mozzarella, asparges, druer, semitørkede tomater og til sist, ristede pinjekjerner. Ha litt nykvernet pepper over og server. En aïoli eller pesto smaker også godt til. 

Focaccia pizza med spekeskinke og mozarella

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB15 19.04.2024 17:23:31