Lagre

Ingredienser

Grønnsaksspagetti:

  • 2 stk. grønn squash
  • 0,5 bunt vårløk
  • 200 g frisk sjampinjong eller aromasopp
  • 2 ss margarin til steking

Sitron- og chilidressing:

  • skall og saft av 0,5 stk. sitron
  • 0,5 ts chiliflakes
  • 1 dl olivenolje
  • 0,5 ts paprikapulver
  • 2 båter revet hvitløk
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper

Biffstrimler:

  • 1 pk biffkjøtt i strimler á 375 g
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

399kcal

Energi

31.2g

Fett

24.2g

Protein

5.3g

Karbohydrater

3.6mg

Jern

Del

Grønnsaksspagetti med biffstrimler

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Tynne, tynne strimler av grønnsaker kan serveres som et alternativ til spagetti. Squash egner seg perfekt, men andre faste rotgrønnsaker kan også brukes. Vi har valgt å servere grønnsaksspagettien rå med varme biffstrimler og sopp som tilbehør, men den kan også få en rask runde i stekepannen med litt olje, og serveres som en deilig, lun salat. Dette er en gjenoppskrift som hører sammen med Grønnsakslapper

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels
Lagre

Ingredienser

Grønnsaksspagetti:

  • 2 stk. grønn squash
  • 0,5 bunt vårløk
  • 200 g frisk sjampinjong eller aromasopp
  • 2 ss margarin til steking

Sitron- og chilidressing:

  • skall og saft av 0,5 stk. sitron
  • 0,5 ts chiliflakes
  • 1 dl olivenolje
  • 0,5 ts paprikapulver
  • 2 båter revet hvitløk
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper

Biffstrimler:

  • 1 pk biffkjøtt i strimler á 375 g
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

399kcal

Energi

31.2g

Fett

24.2g

Protein

5.3g

Karbohydrater

3.6mg

Jern

Slik gjør du

  1. Skyll squash godt og skjær av bunn og topp. Skjær squashen i tynne strimler med hjelp av et juliennejern. Ha strimlene i en bolle.
Har du ikke juliennejern: Lage grønnsaksspagetti med ostehøvel og kniv: Bruk en ostehøvel og høvle lange, tynne «flak» av squashen. Stopp når du kommer inn til den svampaktige kjernen, snu på squashen og fortsett å høvle til du bare har igjen kjernen. Legg skivene oppå hverandre og skjær dem i tynne strimler med en skarp kniv.
  1. Skjær vårløk i tynne strimler på skrå, og ha det i bollen med squashen.
  2. Skjær aromasoppen i biter.
  3. Bland sammen ingrediensene til dressingen. Hell dressingen over i bollen med squashstrimler og vårløk. Bruk hendene til å vende det hele forsiktig sammen. Sett til side, slik at smakene kan utvikle seg.
Squashen vil avgi en del vann etter at den er blandet med dressingen. Det gjør også at den vil falle litt sammen og bli litt mer «spagettiaktig» i konsistensen.
  1. Stek sopp i en varm stekepanne med margarin. Ha den over på en tallerken mens du steker kjøttet.
  2. Skyll ut av stekepannen og varm den på nytt med resten av margarinen. Stek biffstrimlene raskt til de får en fin farge på alle sider. Krydre med salt og pepper. Ha soppen tilbake i pannen sammen med biffstrimlene.

Server grønnsakpastaen i dype tallerkener med saftige biffstrimler og stekt sopp på toppen. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant