Grove, fylte pannekaker

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Med litt sammalt hvetemel i pannekakerøren blir det straks mer mat i pannekakene. Disse grove pannekakene er fylt med kyllingkjøttdeig og gratinert med ost. Server gjerne med en salat ved siden av.

Ingredienser

  • 112 dl fin sammalt hvete
  • 112 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 5 dl melk
  • 4 stk egg

Fyll:

  • 300 g kyllingkjøttdeig
  • 1 stk løk
  • 1 båt hvitløk
  • 250 g frisk sjampinjong
  • 112 ss hvetemel
  • 112 dl hønsebuljong (utblandet)

salt og pepper

  • ca. 12 ts chilipulver
  • ca. 3 ss tomatpuré
  • ca. 100 g revet hvitost til gratinering

Slik gjør du

1. Bland mel og salt. Tilsett ca. halvparten av melken. Rør godt til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken. Visp inn eggene. La røren svelle ca. 15 minutter.

2. Stek kyllingkjøttdeig, finhakket løk og hvitløk. Skjær sjampinjongen i skiver, stek dem og ha dem sammen med kyllingkjøtt og løk. Dryss over hvetemel og tilsett buljong. La det koke 4-5 minutter. Smak til med salt, krydder og tomatpuré.

3. Stek pannekaker, ikke for tynne.  Legg 2-3 ss fyll på hver pannekake og rull dem sammen. Legg dem ved siden av hverandre i en smurt ildfast form. Dryss ost over.

4. Gratiner pannekakene i stekeovnen ved 225 °C i 5-10 minutter.

Server pannekakene med salat til.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.