Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Kjøttboller med tomatsaus og pasta
Dette er kanskje den aller mest populære pastaretten hos den yngre garde, etter pasta bolognese. Selv om kjøttboller og tomatsaus er superenkelt å lage, smaker det himmelsk og mer til.
- 600 g kjøttdeig
- 60 g parmesan
- 2 båt hvitløk
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 2 ss nøytral olje
- 1 båt hvitløk
- 1 stk. løk
- 1 boks hermetiske tomater
- 2 ss tomatpuré
- 1 ts sukker
- 1 dl kjøttbuljong (utblandet)
- 2 ss frisk basilikum
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 500 g fersk tagliatelle
Tirsdag
Fløyelsgrøt
Fløyelsgrøt, også kjent som smørgrøt, er en kjent og kjær favoritt. Minner om rømmegrøt, men skilles ved at fløyelsgrøt kokes kun på melk. Serveres som regel med sukker og kanel, og gjerne rosiner.
- 110 g hvetemel
- 1 l helmelk
- 0.5 ts salt
- 50 g smør
- 1 ss sukker
- 4 ss smør
- 4 ss sukker
- 2 ss malt kanel
Onsdag
Grillet indrefilet av svin med nypotetsalat
Det møreste kjøttet av svin er indrefileten. Ved å helgrille filet bevares saftigheten og dermed den gode smaken. En lun nypotetsalat passer perfekt til indrefiletens gode, milde smak.
- 1 kg nypotet
- 1 ss rapsolje
- 1 ts flaksalt
- 1 ss frisk rosmarin
- 1 pk ruccula
- 150 g soltørkede tomater
- 600 g indrefilet av svin
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts rosépepper
- 0.25 ts pepper
- 2 ss rapsolje
Torsdag
Sommerkoteletter med gresk salat
Det er ikke feil med en smak av Hellas på middagsbordet i hverdagen! Gresk salat smaker kjempegodt til sommerkoteletter, og er perfekt når du vil ha friskt tilbehør til grillmaten.
- 3 stk. tomat
- 8 stk. cherrytomat
- 0.5 stk. rødløk
- 1 stk. agurk
- 230 g kalamataoliven
- 2 ss olivenolje
- 1 ts tørket oregano
- 1 stk. hjertesalat
- 150 g fetaost
- 3 dl tzatziki
- 4 stk. sommerkoteletter
- 2 ss nøytral olje
Fredag
Moules frites - blåskjell med pommes frites
Moules frites er en klassisk og tradisjonell måte å servere blåskjell på, med røtter i Belgia og nordkysten av Frankrike. En gang var det fattigmannskost, i dag dampede blåskjell med pommes frites elsket restaurantmat som du veldig enkelt lager hjemme.
- 2 kg friske blåskjell
- 2 stk. sjalottløk
- 2 stilk stilkselleri (stangselleri)
- 2 ss smør
- 2 stilk frisk timian
- 1 stk. laurbærblad
- 2.5 dl tørr hvitvin
- 2 ss bladpersille
- 1 pose pommes frites
Lørdag
Kyllingsalat med pasta
Pastasalat med kylling er noe alle liker! Lag den til middag på en helt vanlig hverdag, en helg du får gjester eller ta den med når du skal fikse noe godt til sommeravslutningen.
- 250 g pastaskjell
- 1 pk cherrytomat
- 0.5 stk. rødløk
- 2 stk. vårløk
- 1 pk ruccula
- 0.5 glass kalamataoliven
- 1 pk pinjekjerner
- 1 stk. mozzarella
- 1 pk ertespirer
- 4 stk. kylling lårfilet
- 0.25 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 2 ss margarin
Søndag
Stekt makrell med rømmesaus
Dette er en tilberedningsmetode som er brukt på Østlandet i uminnelige tider. Man kan selvsagt steke hele fisken, men her har vi valgt å bruke fileter. Litt enklere med tanke på at den supergode sausen tradisjonelt sett deler plassen på tallerkenen med både fisk, agurksalat, sitron og rømme.
- 1 stk. agurk
- 2 ss vann
- 1 ss sukker
- 1 ss eddik, 7 %
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts malt hvit pepper
- 4 stk. makrell
- 4 ss hvetemel
- 1 ss salt
- 1 ts pepper
- 1 ss hvetemel
- 1 beger lettrømme
- 2 ss melk
Dessert
Sommerlig nøttekake med bær
En enkel, nydelig og glutenfri kake som er kjapp å lage - supert å ty til når du har lite tid. Topp den med pisket krem eller is, og raust med sesongens friske bær. Et dryss med friskt limesukker over bærene er prikken over i'en!
- 150 g hasselnøtter
- 150 g melis
- 4 stk. eggehvite
- 3 dl kremfløte
- 200 g jordbær
- 100 g bringebær
- 50 g blåbær
- 2 stk. lime
- 2 ss sukker
Restetips
Gresk kylling
Grillet kyllinglår sammen med de greske smakene fra fetaost og sorte oliven kan man lett bli i sprudlende humør av. Mat smaker utvilsomt godt, selv om man gjør det superenkelt.
- 4 stk. grillet kyllinglår
- 4 stk. tomat
- 1 stk. rødløk
- 100 g marinert fetaost
- 1 dl sorte oliven
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Digge burgere
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Middagsfavoritter fra andre land
Lag høstens gode gryter
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Koteletter til middag
Middager i form
Middager med kjøttdeig
Sunn middag til helgen
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!
Bruk høstens råvarer
Middager for én
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.








