Kyllingsalat med pasta

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Pastasalat med kylling er noe alle liker! Lag den til middag på en helt vanlig tirsdag, en helg du får gjester eller ta den med når du skal fikse noe godt til  sommeravslutningen. 

Ingredienser

  • 4 stk kylling lårfilet , eventuelt kyllingfilet eller rester av grillet kylling
  • 14 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 2 ss margarin eller olje til steking

Pastasalat:

  • 250 g pastaskjell
  • 1 pk cherrytomat
  • 12 stk rødløk
  • 2 stk vårløk
  • 1 pk ruccula (á 65 g)
  • 12 glass kalamataoliven (á 370 g)
  • 1 pakke ristede pinjekjerner (á 50 g)
  • 1 stk fersk mozzarella
  • 1 pk ertespirer , eventuelt andre spirer

Slik gjør du

1. Kok pasta i en kjele med lettsaltet vann etter anvisning på pakken. Ha den over i et dørslag, skyll med kaldt vann og la vannet renne av.

2. Krydre lårfiletene med salt og pepper og stek dem i 2 minutter på hver side i middels varm panne med olje eller margarin. Etterstek på lav varme under lokk i 4 minutter.

3. Del cherrytomater i to. Skjær rødløk i tynne skiver og finsnitt vårløk. 

4. Vend avkjølt pasta sammen med kuttede grønnsaker, ruccula og oliven. Ha det i en stor, vid bolle eller utover på et stort fat. Skjær kylling i tynne skiver og bland skivene i salaten, eller legg dem pent over. Riv mozzarella i mindre biter og legg på fatet, dryss på pinjekjerner og pynt med ertespirer. Ha litt grovkvernet pepper over til slutt.

Server gjerne godt brød og en rømmedressing med basilikum, eller andre friske urter til salaten. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.