Sommerlig nøttekake med bær

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
40–60 min

Se så lekker kake du kan bake og servere på et lite øyeblikk! Den lettvinte nøttebunnen dekkes enkelt og greit med pisket kremfløte og rikelig med friske bær.

Ingredienser

Nøttebunn:

  • 150 g hasselnøtter eller mandler
  • 150 g melis
  • 4 stk eggehvite

Fyll:

  • 3 dl kremfløte
  • 200 g jordbær
  • 100 g bringebær
  • 50 g blåbær

Limesukker:

  • revet skall av 2 stk lime
  • 2 ss sukker

Slik gjør du

  1. Mal nøttene, gjerne raskt i en matprosessor. Bland med melis.
  2. Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn.
  3. Stek nøttekaken i smurt form, 22 i diameter, ved 160 °C i ca. 35 minutter. Avkjøl i formen.
Etter et lite opphold i fryseren på et par timer, er det enklere å få bunnen pent ut av formen.
  1. Pisk kremfløten stiv og bre over nøttebunnen. Del over jordbærene og fordel bærblandingen på kaken.
  2. Bland revet limeskall og sukker, og dryss dette over kaken like før servering.
Om høsten er det supert å servere nøttekaken med pisket krem og eplemos i stedet for friske bær.
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.