Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sommerlig nøttekake med bær

Sommerlig nøttekake med bær

Ingredienser

Nøttebunn:

  • 150 g hasselnøtter eller mandler
  • 150 g melis
  • 4 stk. eggehvite

Fyll:

  • 3 dl kremfløte
  • 200 g jordbær
  • 100 g bringebær
  • 50 g blåbær

Limesukker:

  • revet skall av 2 stk. lime
  • 2 ss sukker
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Se så lekker kake du kan bake og servere på et lite øyeblikk! Den lettvinte nøttebunnen dekkes enkelt og greit med pisket kremfløte og rikelig med friske bær.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

Nøttebunn:

  • 150 g hasselnøtter eller mandler
  • 150 g melis
  • 4 stk. eggehvite

Fyll:

  • 3 dl kremfløte
  • 200 g jordbær
  • 100 g bringebær
  • 50 g blåbær

Limesukker:

  • revet skall av 2 stk. lime
  • 2 ss sukker

Slik gjør du

  1. Mal nøttene, gjerne raskt i en matprosessor. Bland med melis.
  2. Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn.
  3. Stek nøttekaken i smurt form, 22 i diameter, ved 160 °C i ca. 35 minutter. Avkjøl i formen.
Etter et lite opphold i fryseren på et par timer, er det enklere å få bunnen pent ut av formen.
  1. Pisk kremfløten stiv og bre over nøttebunnen. Del over jordbærene og fordel bærblandingen på kaken.
  2. Bland revet limeskall og sukker, og dryss dette over kaken like før servering.
Om høsten er det supert å servere nøttekaken med pisket krem og eplemos i stedet for friske bær.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB13 19.04.2024 12:05:54