Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sommerlig nøttekake med bær

Sommerlig nøttekake med bær

Ingredienser

12  porsjoner

Nøttebunn:

  • 150 g hasselnøtter eller mandler
  • 150 g melis
  • 4 stk. eggehvite

Fyll:

  • 3 dl kremfløte
  • 200 g jordbær
  • 100 g bringebær
  • 50 g blåbær

Limesukker:

  • revet skall av 2 stk. lime
  • 2 ss sukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 248 kcal
Fett 17 g
Protein 4 g
Karbohydrater 18 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En enkel, nydelig og glutenfri kake som er kjapp å lage - supert å ty til når du har lite tid. Topp den med pisket krem eller is, og raust med sesongens friske bær. Et dryss med friskt limesukker over bærene er prikken over i'en!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

12  porsjoner

Nøttebunn:

  • 150 g hasselnøtter eller mandler
  • 150 g melis
  • 4 stk. eggehvite

Fyll:

  • 3 dl kremfløte
  • 200 g jordbær
  • 100 g bringebær
  • 50 g blåbær

Limesukker:

  • revet skall av 2 stk. lime
  • 2 ss sukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 248 kcal
Fett 17 g
Protein 4 g
Karbohydrater 18 g

Slik gjør du

  1. Mal nøttene, gjerne raskt i en matprosessor. Bland med melis.
  2. Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn.
  3. Stek nøttekaken i smurt form, 22 i diameter, ved 160 °C i ca. 35 minutter. Avkjøl i formen.
Etter et lite opphold i fryseren på et par timer, er det enklere å få bunnen pent ut av formen.
  1. Pisk kremfløten stiv og bre over nøttebunnen. Del over jordbærene og fordel bærblandingen på kaken.
  2. Bland revet limeskall og sukker, og dryss dette over kaken like før servering.
Om høsten er det supert å servere nøttekaken med pisket krem og eplemos i stedet for friske bær.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB15 10.12.2024 04:21:45