Moules frites - blåskjell med pommes frites

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Moules frites er en klassisk og tradisjonell måte å servere blåskjell på, med røtter i Belgia og nordkysten av Frankrike. En gang fattigmannskost, i dag elsket restaurantmat som du veldig enkelt lager hjemme.

Ingredienser

  • 2 kg friske blåskjell
  • 2 stk. sjalottløk
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 2 ss smør
  • 2 stilker frisk timian
  • 1 stk. laurbærblad
  • 2,5 dl tørr hvitvin
  • 2 ss bladpersille
  • 0 hakket

Slik gjør du

  1. Skyll blåskjellene, fjern byssustråden («skjegget» på skjellene) og sjekk at alle skjellene lukker seg. Fjern tvilsomme og knuste skjell.
  2. Finhakk sjalottløk og stilkselleri.
  3. Smelt smør i en romslig kjele og fres løk og stilkselleri til det er mykt og blankt. Legg i timian og laurbærblad. Ha alle skjellene i kjelen og rør rundt. Hell på hvitvin og sett på lokk.
  4. Damp blåskjellene på høy varme til de akkurat åpner seg. Dryss over hakket persille. Bruk en stor sleiv og vend på skjellene slik at alle får litt urter og kraft.

Server skjellene rykende varme med pommes frites eller ovnsstekte potetbåter.

 

Norske blåskjell kjøpt i butikk er alltid trygge å spise. Sanker du ville blåskjell, så sjekk alltid Mattilstnets blåskjellvarsel for å forsikre deg om at skjellene er friskmeldte.

Moules-frites

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.