Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Minestronesuppe vegetar
Den italienske minestronesuppen er kjent og elsket over store deler av verden, og finnes i et utall ulike versjoner. Her er det rom for individuell smak og alternative råvarevalg, men i en minestrone skal det alltid være bønner og tomat. Husk å sette av tid til å bløtlegge bønnene!
- 250 g hvite bønner (tørre)
- 4 ss olivenolje
- 2 stk. løk
- 4 båt hvitløk
- 1 dl rødvin
- 1 boks hermetiske tomater
- 1 dl tomatpuré
- 2 l grønnsakbuljong (utblandet)
- 2 stk. gulrot
- 1 stk. pastinakk
- 2 stk. potet
- 2 stk. stilkselleri (stangselleri)
- 1 stk. grønn squash
- 100 g pastaskruer
- 60 g aspargesbønner
Tirsdag
Kokos- og currypanne med torsk
Gjør en indisk vri på fiskemiddagen og lag denne smakfulle fiskepannen med torsk - kjapt og enkelt å varte opp med i en travel hverdag.
- 200 g fullkornris
- 600 g torskefilet
- 1 stk. purre
- 2 stk. grønn paprika
- 2 ss nøytral olje
- 2 ss rød curry paste
- 4 dl lett kokosmelk
- 1 stk. lime
- 4 ss frisk koriander
- 1 stk. rød chili
Onsdag
Chili con carne
Chili con carne betyr chili med kjøtt. Chili con carne er ikke meksikansk mat. Dette er en rett som har basis i det meksikanske kjøkken, men som er ekte amerikansk, trolig fra Texas.
- 400 g kjøttdeig
- 2 ss margarin
- 1 stk. løk
- 2 båt hvitløk
- 1 stk. rød chili
- 1 boks hermetiske tomater
- 1 boks chilibønner
- 1 stk. rød paprika
- 1 stk. grønn paprika
- 1.5 ts chilipulver
- 0.5 ts malt spisskummen
- 0.5 ts salt
Torsdag
Fish and chips
Fish 'n chips er skikkelig digg street food, med frityrstekt, hvit fisk og knasende sprø poteter! Server retten på britisk vis med tartarsaus, erter og sitron.
- 800 g potet
- 3 ss nøytral olje
- 1 ts salt
- 1 ts kvernet pepper
- 800 g torskefilet
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts kvernet pepper
- 1 stk. egg
- 150 g hvetemel
- 150 g maisenna
- 2 ts bakepulver
- 1 ts paprikapulver
- 1 ts hvitløkspulver
- 330 ml øl
- 1 l frityrolje
Fredag
Gyros
Greske ferieminner friskes opp med hjemmelaget gyros. Mariner strimler av svin, lam, kylling eller storfe. Fyll deretter stekt kjøtt i pitabrød sammen med rødløk, tzatziki, fetaost og pommes frites.
- 500 g svinenakke
- 1 stk. løk
- 2 båt hvitløk
- 0.5 ts tørket oregano
- 0.5 ts tørket rosmarin
- 0.25 ts pepper
- 1 ts salt
- 1 dl olivenolje
- 1 stk. rødløk
- 0.5 stk. sitron
- 200 g pommes frites
- 4 stk. pitabrød
- 4 ss tzatziki
- 0.5 stk. agurk
- 50 g fetaost
Lørdag
Chicken korma
Vi blir aldri lei av indisk mat! Korma - deilig saus med yoghurt, tomat og masse krydder - kan lages med ulike typer kjøtt, eller med deilige grønnsaker. Vi har brukt kylling overlår, som smaker masse og tåler å koke lenge.
- 600 g kylling lårfilet
- 2 ts nøytral olje
- 1 ts garam masala
- 1 ts karri
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts kvernet pepper
- 1 stk. løk
- 3 ss nøytral olje
- 2 dl vann
- 50 g mandler
- 3 båt hvitløk
- 3 dl yoghurt naturell
- 2 ts karri
- 0.5 ts gurkemeie
- 0.5 ts malt koriander
- 0.5 ts malt kanel
- 0.5 ts malt spisskummen
- 0.25 ts malt kardemomme
- 1 klype revet muskatnøtt
- 1 boks hakkede tomater
- 2 dl kokosmelk
- 0.5 stk. rød chili
- 0.5 ss brunt sukker
- 2 ss frisk ingefær
- 0.5 potte frisk koriander
Søndag
Trøndersodd
Finnes det en egen nasjonalrett for Trøndelag, så er nok det sodd! I Trøndelag er sodd festmat, og serveres til alle livets store begivenheter, og har til og med fått sin egen lov. Sodd laget fra bunnen er enkelt, men tidkrevende, så lag en stor porsjon når du først er i gang. Skjenning eller godt flatbrød skal serveres til. Dette er viktige ting for en ækt trønder!
- 2.5 kg benfritt lammekjøtt
- 4 l vann
- 3 ss salt
- 1 kg benfritt lammekjøtt
- 100 g spekk
- 1 ss salt
- 1.5 ss potetmel
- 1 ts malt muskat
- 1 ts malt ingefær
- 1 ts pepper
- 1 l kremfløte
- 5 stk. gulrot
- 800 g potet
Dessert
Baked oats med appelsin og karamell
Vi får virkelig ikke nok av baked oats og spesielt ikke denne med smak av appelsin servert med masse karamellsaus. Har du lyst på noe søtt og godt er dette noe for deg!
- 1.5 dl lettkokte havregryn
- 1 dl melk
- 1 stk. egg
- 0.5 stk. banan
- 1.5 ss honning
- 0.5 ts bakepulver
- 0.5 ts malt kanel
- 0.25 ts salt
- 1 ss karamellsaus
- 0.5 stk. appelsin
Restetips
Bananbrød
Har du brune bananer liggende på benken? Da kan du lage dette sykt saftige og gode bananbrødet! Perfekt til kaffekosen, i matpakken eller som turmat.
- 300 g banan
- 3 stk. egg
- 150 g brunt sukker
- 75 g smør
- 1.5 dl melk
- 275 g hvetemel
- 1 ts natron
- 1 ts bakepulver
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Middager for én
Middager i form
Koteletter til middag
Lag høstens gode gryter
Bruk høstens råvarer
Middager med kjøttdeig
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Digge burgere
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Middagsfavoritter fra andre land
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Sunn middag til helgen
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.





