Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Minestronesuppe vegetar
Den italienske minestronesuppen er kjent og elsket over store deler av verden, og finnes i et utall ulike versjoner. Her er det rom for individuell smak og alternative råvarevalg, men i en minestrone skal det alltid være bønner og tomat. Husk å sette av tid til å bløtlegge bønnene!
- 250 g hvite bønner (tørre)
- 4 ss olivenolje
- 2 stk. løk
- 4 båt hvitløk
- 1 dl rødvin
- 1 boks hermetiske tomater
- 1 dl tomatpuré
- 2 l grønnsakbuljong (utblandet)
- 2 stk. gulrot
- 1 stk. pastinakk
- 2 stk. potet
- 2 stk. stilkselleri (stangselleri)
- 1 stk. grønn squash
- 100 g pastaskruer
- 60 g aspargesbønner
Tirsdag
Ovnsbakt torsk med brokkoli og purre
Torsk, brokkoli og purre og en varm stekeovn - stort mer skal ikke til for å lage en rask og god fiskemiddag! Server med quinoa, ris eller byggryn for et mer mettende måltid.
- 800 g torskefilet
- 1 stk. brokkoli
- 0.5 stk. purre
- 1 dl olivenolje
- 4 båt hvitløk
- 1 ts chiliflakes
- 1 stk. sitron
- 3 ss mandler
- 1 ts salt
- 0.5 ts kvernet pepper
- 0.5 boks lettrømme
Onsdag
Grønnkålsalat med crispy nakkekoteletter
Grønnkål er en fantastisk grønnsak som kan brukes året rundt. Bruk den i en deilig råkostsalat sammen med tynne skiver av fennikel og en kremet dressing. Perfekt følge til crispy nakkekoteletter!
- 2 stk. nakkekoteletter av svin
- 5 ss hvetemel
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts kvernet pepper
- 1 stk. egg
- 2 dl panko brødkrum
- 0.5 l frityrolje
- 300 g grønnkål
- 0.5 stk. fennikel
- 0.5 stk. sitron
- 0.5 ts salt
- 2 dl kremfløte
- 4 ss eddik, 7 %
- 1 ts honning
- 0.5 ts salt
- 50 g mandler
Torsdag
Kjøttkaker med ertepuré
Få hele familien inn på kjøkkenet, finn frem foodprosessoren og sett i gang. Kjøttkakemiddag er superenkelt å lage og smaker kjempegodt.
- 400 g kjøttdeig
- 1 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 0.25 ts malt muskat
- 0.25 ts malt ingefær
- 2 ss potetmel
- 1.5 dl vann
- 2 ss smør
- 2 ss hvetemel
- 0.5 l kjøttkraft
- 1 pk frosne erter
- 1 dl kjøttbuljong (utblandet)
- 1 ss smør
- 0.25 ts pepper
- 4 ss tyttebær
Fredag
California roll med mango
Hjemmelaget sushi, en favoritt i sosiale sammenhenger. California maki er tradisjonelt fylt med crabstick eller krabbe. Vi har laget vår variant med mango og agurk - ekstra frisk og god!
- 1 dl riseddik
- 4 ss sukker
- 2 ts salt
- 500 g sushiris
- 750 g vann
- 250 g crabsticks
- 1 stk. agurk
- 1 stk. mango
- 8 stk. nori ark
- 1 dl soyasaus
- 100 g syltet ingefær
- 4 ts wasabi
Lørdag
Løksuppe med kylling
Inviter vennene dine over på en skikkelig god og varm løksuppe med saftig kylling som løsner fra beinet. Enkelt, rustikk, og perfekt for en innekveld full av kos og skravling.
- 800 g kyllinglår naturell
- 2 ss nøytral olje
- 5 stk. løk
- 2 ss nøytral olje
- 0.5 ts sukker
- 5 båt hvitløk
- 1 l kjøttbuljong (utblandet)
- 2 stilk frisk timian
- 1 stk. laurbærblad
- 4 skive brød
- 2 dl revet ost
Søndag
Lammefrikassé
Mange husker lammefrikassé best som søndagsmiddag hjemme hos mor. Det smaker like godt i dag, så her er det bare å sette i gang. Nydelig lammekjøtt, høstens grønnsaker og en lys, fyldig saus.
- 1 kg grytekjøtt av lam med bein
- 6 dl vann
- 1.5 ts salt
- 2 stk. persillerot
- 1 stk. purre
- 2 stk. gulrot
- 0.5 stk. fennikel
- 4 ss hvetemel
- 6 dl kraft fra koking
- 2.5 ss lettrømme
- 1 ss sitronsaft
- 3 ss frisk dill
Dessert
Smuldrepai med epler
Smuldrepai med epler er en enkel søt pai du kan lage i løpet av den norske eplehøsten. Server med hjemmelaget vaniljesaus eller en klatt créme fraîche, og nyt de friske, norske eplene i søt innpakning!
- 1 kg eple
- 1 ss vann
- 100 g sukker
- 100 g hvetemel
- 100 g smør
- 50 g lettkokte havregryn
- 100 g sukker
Restetips
Enkel potet- og purreløksuppe
Potet- og purreløksuppe er en nydelig suppe som kan nytes både kald og varm. Som forrett eller smårett, eller som en såkalt påbygnings-suppe siden den gjerne kan få følge av sprøstekt bacon, spekeskinke eller annet mørt kjøtt.
- 300 g mandelpotet
- 2 båt hvitløk
- 0.5 stk. purre
- 3 ss nøytral olje
- 1 dl kremfløte
- 3 dl helmelk
- 4 dl kyllingkraft
- 0.5 ts kvernet pepper
- 0.5 stk. sitron
- 2 ts olivenolje
- 1 stk. baguette
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Middager for én
Middager i form
Koteletter til middag
Lag høstens gode gryter
Bruk høstens råvarer
Middager med kjøttdeig
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Digge burgere
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Middagsfavoritter fra andre land
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Sunn middag til helgen
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.







