Ingredienser

  • 300 g mandelpotet
  • 2 båter hvitløk
  • 0,5 stk. purre , den grønne delen
  • 3 ss matolje
  • 1 dl fløte
  • 3 dl helmelk
  • 4 dl kyllingkraft eller grønnsaksbuljong
  • saften av 0,5 stk. sitron

Garnityr:

  • 2 ts olivenolje
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 stk. fin baguette
Del

Enkel potet- og purreløksuppe

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Potet- og purreløksuppe er en nydelig suppe som kan nytes både kald og varm. Som forrett eller smårett, eller som en såkalt påbygnings-suppe siden den gjerne kan få følge av sprøstekt bacon, spekeskinke eller annet mørt kjøtt. Dette er en gjenoppskrift som hører sammen med Kyllingfilet med sennep og tomat.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 300 g mandelpotet
  • 2 båter hvitløk
  • 0,5 stk. purre , den grønne delen
  • 3 ss matolje
  • 1 dl fløte
  • 3 dl helmelk
  • 4 dl kyllingkraft eller grønnsaksbuljong
  • saften av 0,5 stk. sitron

Garnityr:

  • 2 ts olivenolje
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 stk. fin baguette

Slik gjør du

  1. Skrell potetene og del dem i små biter.
  2. Skjær hvitløk og purreløk i små biter og surr dem i en kasserolle med olje på middels varme i ca. 5 minutter.
    Ha poteter, fløte, melk og kraft i kjelen og kok til grønnsakene og potetene er møre, ca. 15 minutter.
  3. Bruk en stavmikser og kjør til du får en til en glatt og fin suppe. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Ved servering kan du toppe suppen med litt god olivenolje, grovkvernet pepper og litt finsnittet purreløk. Server med godt brød.  

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant