Enkel potet- og purreløksuppe

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Potet- og purreløksuppe er en nydelig suppe som kan nytes både kald og varm. Som forrett eller smårett, eller som en såkalt påbygnings-suppe siden den gjerne kan få følge av sprøstekt bacon, spekeskinke eller annet mørt kjøtt. Dette er en gjenoppskrift som hører sammen med Kyllingfilet med sennep og tomat.

Ingredienser

  • 300 g mandelpotet
  • 2 båt hvitløk
  • 12 stk purre , den grønne delen
  • 3 ss matolje
  • 1 dl fløte
  • 3 dl helmelk
  • 4 dl kyllingkraft
  • saften av 12 stk sitron

Garnityr:

  • 2 ts olivenolje
  • 12 ts kvernet pepper
  • 1 stk fin baguette

Slik gjør du

  1. Skrell potetene og del dem i små biter.
  2. Skjær hvitløk og purreløk i små biter og surr dem i en kasserolle med olje på middels varme i ca. 5 minutter.
    Ha poteter, fløte, melk og kraft i kjelen og kok til grønnsakene og potetene er møre, ca. 15 minutter.
  3. Bruk en stavmikser og kjør til du får en til en glatt og fin suppe. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Ved servering kan du toppe suppen med litt god olivenolje, grovkvernet pepper og litt finsnittet purreløk. Server med godt brød.  

 

Du kan også lage enkel grønnsaksuppe:

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.