Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Blomkål- og potetcurry
Her har du en enkel, og kjempegod og akkurat passe hot vegetarisk curryrett. Curryer stammer fra Sørøst-Asia, og det finnes en uendelighet av ulike oppskrifter. De kan kalles både «tørre» og «våte», avhengig av hvor mye saus det er. Vår curry er «halvtørr».
- 2 ss solsikkeolje
- 1 stk. løk
- 2 ss frisk ingefær
- 3 båt hvitløk
- 1 ts gurkemeie
- 1 ts malt spisskummen
- 1 ts karri
- 1 boks hermetiske tomater
- 1 stk. blomkål
- 4 stk. potet
- 1 stk. grønn chili
- 0.5 ts sukker
- 0.5 stk. sitron
- 0.5 potte frisk koriander
Tirsdag
Grillspyd med breiflabb
Fisk på grillen kan være en utfordring, men breiflabb er er unntak. Med sitt faste, hummeraktige kjøtt er det perfekt å grille, og smaken er helt nydelig. Dette er enkel og uljålete luksusmat.
- 800 g breiflabbfilet
- 3 stk. lime
- 2 ss nøytral olje
- 250 g aspargesbønner
- 1 pose blandet babybladsalat
- 2 ss olivenolje
Onsdag
Nakkekoteletter med honning, lime og soya
Her har kotelettene fått følge av grønne grønnsaker og en nydelig marinade med honning, lime og soya.
- 4 stk. nakkekoteletter av svin
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 2 ss olivenolje
- 1 dl honning
- 0.5 dl soyasaus
- 1 ss worchestershiresaus
- 1 stk. lime
- 2 båt hvitløk
- 1 bit frisk ingefær
- 0.5 stk. grønn squash
- 100 g aspargesbønner
- 100 g sukkererter
- 2 dl edamamebønner (soyabønner)
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 1 stilk bladpersille
- 1 ss vann
- 0.5 ss maisenna
Torsdag
Cæsarsalat
Cæsarsalat er en verdensberømt klassiker. Myten sier at den er oppkalt etter den italienske kokken Caesar Cardini, og ikke Julius Cæsar som det er nærliggende å tro. Sprø salat vendt i en deilig dressing, toppet med parmesan og krutonger, og servert med saftig kylling og herlig sprøtt bacon - kan det bli bedre?
- 2 stk. eggeplomme
- 1 ts dijonsennep
- 3 stk. ansjosfilet
- 0.5 stk. sitron
- 1 båt hvitløk
- 1.5 dl nøytral olje
- 30 g parmesan
- 0.25 ts salt
- 0.25 ts kajennepepper
- 4 skive brød
- 2 ss nøytral olje
- 2 stk. kyllingfilet
- 0.25 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 150 g bacon
- 1 stk. romanosalat
- 50 g parmesan
Fredag
Kyllingspyd med couscoussalat
Grillede kyllingspyd er et must til sommeren og disse serveres med en herlig couscoussalat som tilbehør. Med en digg dipp til så blir nok alle mer enn fornøyde.
- 600 g kyllingfilet
- 1 ss olivenolje
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts kvernet pepper
- 3 dl grønnsakbuljong (utblandet)
- 1 ss smør
- 3 dl couscous
- 1 bunt vårløk
- 1 bunt frisk grønn asparges
- 2 stk. snackpaprika (spiss paprika)
- 1 potte bladpersille
- 1 ss olivenolje
- 1 stk. sitron
- 4 ss søt chilisaus
- 1 ss soyasaus
- 1 ss honning
- 1 ss harissa
- 1 stk. lime
- 2 ss frisk koriander
Lørdag
Smash burger
Smash burger! Årets diggeste burgertrend er både rask og enkel å lage. Burgerne presses flate, stekes på høy varme og stables i den høyden du vil bite over. En juicy og greasy favoritt!
- 2 ss majones
- 1 ts ketchup
- 1 ts sennep
- 1 ss lake av syltet agurk
- 0.5 ts worchestershiresaus
- 0.25 ts salt
- 0.5 ts kvernet pepper
- 400 g kjøttdeig
- 0.5 ts salt
- 1 ts kvernet pepper
- 2 stk. brioche hamburgerbrød
- 2 ss smør
- 4 skive cheddar ost
- 0.5 stk. løk
- 0.5 stk. tomat
- 4 blad hodesalat
- 2 ss ketchup
- 8 skive sylteagurk
Søndag
Grillet laks med spicy nudelsalat
Laks egner seg meget godt for grillen, og sammen med spicy nudelsalat med mango og vårløk blir dette et kjempedeilig sommermåltid. Laks egner seg meget godt for grillen, og sammen med spicy nudelsalat med mango og vårløk blir dette et kjempedeilig sommermåltid.
- 100 g eggnudler
- 3 stk. vårløk
- 1 stk. mango
- 1 ss chilipaste (sambal oelek)
- 2 ss olivenolje
- 1 stk. lime
- 1 dl søt soyasaus (ketjap manis)
- 600 g laksefilet uten bein
- 1 ss nøytral olje
- 1 ts salt
- 0.5 ts kvernet pepper
Dessert
Pizza med moreller og feta
Legg en pizzastein på grillen og få grillet pizza med deilig sprø bunn. Topp den med moreller, fetaost, honning og valnøtter - og spis den til middag eller dessert!
- 0.5 pk gjær
- 3 dl vann
- 2 ss nøytral olje
- 7 dl hvetemel
- 0.5 ts salt
- 100 g fetaost
- 40 stk. moreller
- 1 dl valnøttkjerner
- 4 ss crème fraîche orginal, 35 %
- 4 ss honning
- 1 pk ruccula
Restetips
Quesadilla på primus
Quesadilla er super turmat som kan lages i utallige smaksvarianter. Her har du en variant fylt med ferdigstekt kjøttdeig, deilig ost og mais. Perfekt når du har rester fra tacomiddagen og skal ut på tur!
- 4 stk. tortillalefse
- 200 g kjøttdeig
- 4 ss hermetiske maiskorn
- 200 g revet ost
- 4 stk. vårløk
- 4 ss lettrømme
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Middager for én
Middager i form
Koteletter til middag
Lag høstens gode gryter
Bruk høstens råvarer
Middager med kjøttdeig
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Digge burgere
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Middagsfavoritter fra andre land
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Sunn middag til helgen
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.






