Nakkekoteletter med honning, lime og soya Kategori Kos Vanskelighetsgrad Middels Tid 40–60 min Her har kotelettene fått følge av grønne grønnsaker og en nydelig marinade med honning, lime og soya. Sosialt Lagre Del Facebook Twitter E-post Send tips på e-post Mottakers e-postadresse Din e-postadresse Din e-postadresse Auda! Noe gikk visst galt. E-posten er sendt sms Skriv inn mobilnummer, og få tilsendt tips gratis. mobilnummer Auda! Noe gikk visst galt. Meldingen er sendt Skriv ut Utskrift med bilde Utskrift uten bilde 0Kommentarer Ingredienser Porsjoner 4 stk nakkekoteletter av svin eller svinekoteletter 2 ss olivenolje 1 ts salt 1⁄2 ts pepper Marinade: 1 dl flytende honning 1⁄2 dl soyasaus 1 ss worchestershiresaus Saften av 1 stk lime 2 båt finhakket hvitløk 1 bit tommelstor frisk ingefær revet Grønnsaker: 1⁄2 stk grønn squash 100 g aspargesbønner 100 g sukkererter 2 dl frosne edamamebønner (soyabønner) 1 båt finhakket hvitløk 2 ss olivenolje 1⁄2 ts salt 1⁄4 ts pepper 1 stilk bladpersille 1⁄2 ss maisenna 1 ss vann Slik gjør du Forvarm stekeovnen til 125 °C. Tørk svinekotelettene med kjøkkenpapir og gni dem godt inn med salt og kvernet pepper. Stek kotelettene godt på begge sider i varm en stekepanne med olivenolje og legg dem over i en ildfast form. Bland sammen ingrediensene til marinaden og hell den over kotelettene. Dekk med et lokk eller aluminiumsfolie og plasser formen midt i ovnen i 20-25 minutter. Skjær squash i tynne strimler, kutt av stilkfestet på aspagesbønnene og del sukkererter i to på langs. Stek grønnskene i en varm stekepanne med olje i 2-3 minutter. Smak til med salt og pepper og vend inn grovhakket persille rett før servering Ta formen ut av ovnen og la kjøttet hvile et par minutter. Hell kraften som har dannet seg i formen i en liten kjele og kok opp. Rør sammen maisenna og litt kaldt vann og visp det inn i sausen. Kok opp under omrøring og smak til med salt og pepper. Skjær kotelettene i tykke skiver og server sammen med grønnsakene. Retten kan serveres med kokt ris. Kommentarer For å skrive en kommentar må du være logget inn.