Grillspyd med breiflabb

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Fisk på grillen kan være en utfordring, men denne varianten, med breiflabb på doble grillspyd er enkel og veldig, veldig god. Breiflabb er en luksusfisk med konsistens som hummer.

Ingredienser

  • 800 g breiflabbfilet
  • 3 stk lime
  • 2 ss olje til pensling
  • 250 g aspargesbønner
  • 1 pose ferdig blandet salat
  • 2 ss olivenolje

Slik gjør du

  1. Skjær av alle hinner på breiflabbfileten og skjær den i store biter, ca. 4x4 cm. Skjær lime i tynne skiver. Bruk to lange grillspyd sammen, og tre fisk og lime på spydene annenhver gang.
  2. Krydre med litt salt og pepper.
  3. Pensle varm grill med litt olje og legg spydene på grillen. Grill dem i 3-4 minutter på hver side, og flytt dem over på en kjøligere del av grillen i 3-4 minutter for å hvile.
  4. Forvell aspargesbønner raskt i lettsaltet vann og la dem renne av seg. Legg salat og aspargesbønner på et fat og legg fiskespydene oppå. Drypp over olivenolje og litt limesaft.
Å grille fisk til mange på denne måten er lurt og enkelt. Bruk fiskeslag som ikke flaker seg, for eksempel kveite, steinbit, laks og ørret. Lime kan byttes ut med sitron, løk eller andre grønnsaker.
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.