Kyllingspyd med couscoussalat

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Grillede kyllingspyd er et must til sommeren og disse serveres med en herlig couscoussalat som tilbehør. Med en digg dipp til så blir nok alle mer enn fornøyde.

Ingredienser

Kyllingspyd:

  • 600 g kyllingfilet
  • 12 stk. grillspyd
  • 1 ss olivenolje til pensling
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 1 stk. sitron

Couscoussalat:

  • 3 dl grønnsakbuljong (utblandet) eller hønsebuljong
  • 1 ss smør
  • 3 dl couscous
  • 1 bunt vårløk
  • 1 bunt grønn frisk asparges
  • 2 stk. snackpaprika (spiss paprika)
  • 1 potte bladpersille
  • 1 ss olivenolje

Dipp:

  • 4 ss søt chilisaus
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss honning
  • 1 ss harissa (kan sløyfes)
  • saften av 1 stk. lime
  • 2 ss hakket frisk koriander

Slik gjør du

  1. Del kyllingfilet på langs i skiver, tre på spyd og ha på olivenolje, salt og pepper.  
  2. Kok opp grønnsakkraften, tilsett smør og la det smelte. Legg i couscous, rør godt om, trekk kjelen av platen og ha på lokk.
  3. Vask vårløken grundig. Kutt vekk den nederste delen på aspargesen og skrell de.
  4. Ha paprika, asparges og vårløk på grillen til de har fått en fin farge. Paprikaen tar lengst tid så legg den på litt før de andre grønnsakene.
  5. Grovhakk grønnsakene når de har grillet ferdig og bland dem inn i couscousen sammen med hakket persille og olivenolje.
  6. Grill kyllingspydene rett over glørne på grillen, husk å snu de ofte. Del sitronen på to og ha den på grillen. Sitronen er ferdig når den har fått en fin farge under. 
  7. Bland sammen alle ingredienser til dippen, ha i hakket koriander rett før servering.
  8. Ha litt av dippen over kyllingspydene, server med couscoussalat. Press litt av saften over da blir alt litt ekstra godt.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.