Matmuffins med ris

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Det er så lett å sitte igjen med rester av ris etter at alle har fått det de skal ha. Det aller enkleste er å kassere restene, men putter du dem i kjøleskapet med én gang de er avkjølt, kan du fint bruke risen i minst et par dager. Vi har laget rismuffins med litt rester av kylling.

Ingredienser

En porsjon gir ca. 6 muffins

  • 300 g kokt ris
  • 100 g ferdigstekt kyllingkjøtt
  • 3 stk egg
  • 3 ss ferdigrevet ost
  • 2 stilker frisk timian eller andre friske urter

Slik gjør du

  1. Ha ris en i en bolle. Kutt eller riv kyllingkjøttet i små biter og bland det med risen sammen med eggene og revet ost. smak til med litt salt og pepper
  2. Sett muffinsformer i et muffinsbrett og fordel risblandingen i formene.
  3. Stek muffinsene på 180°C i 10-12 minutter.
  4. Pynt med litt friske urter og server muffinsene varme eller lune, eller spar dem til matpakka neste dag. 

Det er forskjell på klebrig ris og vanlig langkornet ris. Klebrig ris må røres litt kraftigere enn vanlig ris, men kan fint brukes i muffinsene. Har du ikke kylling, så bytt ut med litt finhakkede grønnsaker eller andre rester du ønsker å bruke opp. Muffinsene holder seg fint i kjøleskapet i 2-3 dager.

Kokt ris og pasta kan inneholde bakteriesporer av bacillus cereus som overlever i høy temperatur. Når temperaturen synker, vil bakteriesporene spire og begynne å formere seg. Disse bakteriene vil kunne produsere giftstoffer som verken lukter eller smaker, og som ikke forsvinner ved oppvarming. Når bakteriene har fått formere seg lenge nok, vil giftstoffene kunne føre til alvorlig matforgiftning og i verste fall død. Om ris og pasta blir tatt vare på riktig måte, er det ingenting i veien for å spise restene seinere. Avkjøl helt og sett restene i kjøleskapet. Da vil det være helt trygt å varme dem opp neste dag. 

 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.