Puspas

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Puspas er bergensernes variant av fårikål, der en del av kålen erstattes av gulrot og potet. Det mystiske navnet «puspas» stammer fra Nederland, og betyr sammenkokt mat. 

Ingredienser

  • ca. 112 kg fårikålkjøtt eller lammebog i skiver
  • 4 stk gulrot
  • 1 kg hodekål
  • 8 stk potet
  • 2 ts salt
  • 2 ts hel pepper
  • 6 dl vann
  • 1 ss frisk kruspersille

Slik gjør du

  1. Skrell poteter og gulrøtter, og del dem i store terninger. Skjær kålen i tynne båter.
  2. Legg kjøtt, poteter, gulrøtter og kål lagvis i en kjele. Dryss salt og pepper mellom lagene.
  3. Hell over vannet. Kok opp og skum av. Senk varmen og sett på lokk. La det småkoke under lokk til alt er mørt og potetene begynner å mose seg, ca. 1 1/2 -2 timer.  Smak til med eventuelt mer salt og pepper før servering.

Dryss over hakker persille og server rykende varm, gjerne med flatbrød.

Du kan gjerne bruke fårikålkjøtt av får i stedet for lam, men husk at fårekjøttet trenger lenger tilberedningstid. Kok eventuelt fårekjøttet 1 time på forhånd.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.