Enkel fiskegryte

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Sliter du med å sette de anbefalte fiskemåltidene på bordet i løpet av uken? Prøv denne raske og nydelige fiskegryten,spesialkomponert for travle hverdager!

Ingredienser

  • 1 stk løk
  • 2 stk gulrot
  • 2 stk stilkselleri (stangselleri)
  • 2 ss margarin eller smør
  • 1 stk fiske- eller grønnsakbuljong (terning)
  • 1 ss hvetemel
  • ½ l vann
  • 2 dl matfløte
  • ¼ kg torskefilet eller annen hvit fisk
  • ¼ kg laksefilet eller ørretfilet
  • 1 ss hakkede friske urter , for eksempel dill

Slik gjør du

  1. Finhakk løk og kutt gulrot og selleri i små terninger (legg til side litt selleri til pynt).
  2. Smelt smør i en gryte eller sauteringspanne. Fres grønnsakene til de begynner å bli myke og blanke. Smuldre buljongterning med fingrene og dryss den over grønnsakene.
  3. Dryss over hvetemel og rør godt. Visp inn vann og fløte og kok opp. Smak til med litt salt og kvernet pepper.
  4. Kutt fisken i ca. 3x3 cm biter og legg dem i gryten. La gryten trekke i 8-10 minutter. Sjekk at fisken er ferdig kokt.

Dryss over hakkede urter og litt selleriterninger, og server med kokte poteter eller brød. Ikke rør kraftig i gryten etter at fiskebitene er tilsatt - da vi de falle fra hverandre.

Smak til gryten med litt karri som får surre med grønnsakene.

Gryten kan også varieres ved å bytte ut noe av melken med kokosmelk og tilsette mer krydder, for eksempel ingefær, chili og hvitløk, og grønnsakene kan varieres med for eksempel sukkererter, paprika eller brokkoli. Pillede reker eller en boks blåskjell kan også godt tilsettes gryten rett før servering.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.