Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Røkt svinekam

Røkt svinekam

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 2 kg røkt svinekam med ben
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 stk. gulrot
  • 2 stk. løk
  • 2 kvister frisk timian
  • 3 dl vann
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Røkt svinekam med bein er god, gammel tradisjonsmat og er med sin milde røyk- og saltsmak elsket av mange. Får du tak i en hel kam er det mat nok til hele slekta, mens en mindre bit på 2 kilo er super middag til en familie på 4-5 personer. Her får du vite hvordan du tilbereder røkt svinekam i stekeovnen.

 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 2 kg røkt svinekam med ben
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 stk. gulrot
  • 2 stk. løk
  • 2 kvister frisk timian
  • 3 dl vann

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Vi anbefaler en steketemperatur på 125 grader, som gir god kontroll på kjernetemperaturen på kjøttet og sikrer at det blir saftig og godt. Ønsker du å langtidssteke kjøttet på lavere temperatur, kan du gjøre dette på 65 - 70 grader i 8 - 10 timer. Har du dårlig tid, kan du også heve temperaturen i stekeovnen til 175 - 180 grader og redusere steketiden med ca. 30 - 50 minutter. Følg godt med, så kjøttet ikke blir overstekt. 

Røkt svinekam

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8570, server:MP-PRD-WEB11 17.04.2024 01:40:40