Ingredienser

  • ca. 400 g ørretfilet eller laksefilet
  • 2 kvister friske urter (for eksempel estragon eller dill)
  • 1 ss olje
  • 0,5 ts chiliflakes
  • ca. 8 båter hvitløk (kan utelates)
Del

Grillet ørretfilet

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Fisk på grillen kan være en utfordring, men et stort stykke laks- eller ørretfilet er genialt å legge over flammene. Ved hjelp av en grillrist for fisk er det lett å lykkes.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • ca. 400 g ørretfilet eller laksefilet
  • 2 kvister friske urter (for eksempel estragon eller dill)
  • 1 ss olje
  • 0,5 ts chiliflakes
  • ca. 8 båter hvitløk (kan utelates)

Slik gjør du

  1. Fjern beina, men la skinnet sitte på ørretfileten. Lag et snitt i fileten der beina har sittet og legg inn urtestilkene. 
  2. Pensle fileten med olje og krydre med chiliflak, salt og pepper.
  3. Legg fileten inn i en dobbel grillrist og legg hvitløkbåter rundt. Lukk godt igjen.
  4. Legg ørretfileten på grillen med skinnsiden opp i 3-4 minutter, til den har fått fin farge. Snu den og grill den ferdig med skinnsiden ned i 2-3 minutter til. Løft den av varmen og la den hvile noen minutter før servering. 

Hvitløkbåtene er mest til pynt, men innmaten er nydelig å bruke i en dip eller dressing. Klem ut innmaten og mos den fint med en gaffel før du bruker den videre.

Vi serverer ørretfileten med grillede grønnsaker, men her er det fritt fram for det du er mest glad i. En stor bolle frisk salat og en god dressing holder lenge. 

Grillet ørretfilet

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.