Ingredienser

  • 750 g kalkunfilet
  • 2 ss smør
  • 1 pose stjerneløk (delikatesseløk)
  • 200 g frisk sjampinjong
  • 5 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 0,5 ts tørr sennep
  • 0,5 ts paprikapulver
  • 1 ss worchestershiresaus
  • 2 ss tomatpuré
  • 0,5 ts sukker
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 3 dl matfløte
  • 250 g aspargesbønner
Del

Kalkungryte

(2)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Renskåret kalkunfilet er en flott råvare vi bruker lite av. Her har vi laget en spennende gryte med masse smak. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 750 g kalkunfilet
  • 2 ss smør
  • 1 pose stjerneløk (delikatesseløk)
  • 200 g frisk sjampinjong
  • 5 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 0,5 ts tørr sennep
  • 0,5 ts paprikapulver
  • 1 ss worchestershiresaus
  • 2 ss tomatpuré
  • 0,5 ts sukker
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 3 dl matfløte
  • 250 g aspargesbønner

Slik gjør du

  1. Skjær kalkunfileten i strimler. Varm en stekepanne med litt smør eller margarin og brun strimlene raskt. Krydre med salt og pepper. Ha dem over i en gryte.
  2. Ha resten av smøret i pannen og brun sopp og løk raskt. Ha det over i gryten. Kok ut stekepannen med litt vann og hell det i gryten.
  3. Tilsett buljong, sennep, paprika, worchestershiresaus og tomatpuré. Kok opp og la alt småkoke til kjøttet er mørt. 
  4. Tilsett matfløte og smak til med sukker, salt og pepper. Del aspargesbønner i to og ha dem i gryta de siste fem minuttene før servering

Server med ris eller potetmos.

En blandet salat eller hakkede rødbeter og sylteagurk smaker godt til.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant