Kalkungryte

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Renskåret kalkunfilet er en flott råvare vi bruker lite av. Her har vi laget en spennende gryte med masse smak. 

Ingredienser

  • 750 g kalkunfilet
  • 2 ss smør
  • 1 pose stjerneløk (delikatesseløk)
  • 200 g frisk sjampinjong
  • 5 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 12 ts tørr sennep
  • 12 ts paprikapulver
  • 1 ss worchestershiresaus
  • 12 ts sukker
  • 12 ts kvernet pepper
  • 3 dl matfløte
  • 250 g aspargesbønner

Slik gjør du

  1. Skjær kalkunfileten i strimler. Varm en stekepanne med litt smør eller margarin og brun strimlene raskt. Krydre med salt og pepper. Ha dem over i en gryte.
  2. Ha resten av smøret i pannen og brun sopp og løk raskt. Ha det over i gryten. Kok ut stekepannen med litt vann og hell det i gryten.
  3. Tilsett buljong, sennep, paprika, worchestershiresaus og tomatpuré. Kok opp og la alt småkoke til kjøttet er mørt. Tilsett matfløte og smak til med sukker, salt og pepper.

Server med ris eller potetmos.

En blandet salat eller hakkede rødbeter og sylteagurk smaker godt til.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.