Strull med krem og bær

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Tynne, sprø strull-ruller fylt med bær og krem en deilig dessert etter en mettende julemiddag. Vi har brukt bringebær, kanskje du vil servere multekremen på denne måten?

Ingredienser

  • dl kremfløte eller seterrømme
  • 100 g sukker
  • 100 g hvetemel
  • ½ dl kaldt vann

Til servering

  • 3 dl kremfløte
  • friske 1 kurv bringebær
  • 1 ss melis
  • hakkede 1 ss mandler

Slik gjør du

  1. Visp sammen kremfløte (eller rømme) og sukker. Sikt inn hvetemel og rør det inn i røren sammen med vann. La røren stå og svelle i ½ time.
  2. Legg en skje røre i krumkakejernet og stek til kakene er lyst gylne.
  3. Rull kakene raskt sammen til en rull ved hjelp av en rund trepinne (et kosteskaft eller liknende). Avkjøl helt.
  4. Stivpisk kremfløte. Ta vare på noen pene bær til pynt, og knus resten av bærene grovt med en gaffel. Smak til med litt melis. Vend bærene inn i kremen, og bruk en sprøytepose til å fylle strull-rullene med krem.
  5. Pynt med resten av bærene, dryss over hakkede mandler og server med en gang.
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.