Ingredienser

  • 1 stk. løk
  • 1 båt hvitløk
  • 2 stk. potet
  • 750 g gresskar
  • 2 ss olivenolje
  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet)
  • 150 g risoni (orzo) eller andre små suppenudler
  • 0,5 pose frisk spinat
  • 2 ss hakket bladpersille
Del

Grønnsaksuppe med gresskar og risoni

(1)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Enkelte dager er en god, varm suppe akkurat det man trenger. Denne suppen smaker deilig, og du lager den kjapt. Istedet for risoni kan du også bruke rester av kokt ris eller byggryn.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 1 stk. løk
  • 1 båt hvitløk
  • 2 stk. potet
  • 750 g gresskar
  • 2 ss olivenolje
  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet)
  • 150 g risoni (orzo) eller andre små suppenudler
  • 0,5 pose frisk spinat
  • 2 ss hakket bladpersille

Slik gjør du

  1. Finhakk løk og hvitløk og skjær poteteter og gresskar i terninger. Stek løk og hvitløk i en romslig kasserolle til det er mykt og blankt. Ha gresskar, poteter og buljong i kasserollen og kok opp. La suppen småkoke i 10 minutter, eller til potetene er møre.
  2. Kok risoni etter anbefalingene på pakken.
  3. Ha risoni og frisk spinat i suppen og dryss over hakket bladpersille.

 Server suppen straks og gjerne med noen skiver ferskt grovt  brød.

Risoni er små, riskornformede pasta som passer godt i buljongsupper som denne. Du får kjøpt risoni i velassorterte matbutikker eller i innvandrerbutikker. Varier suppen med de grønnsakene du har for hånden, og med ulike urter og krydder. Rester av kokt ris, bygg, eller middagshvete kan erstatte risoni.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt 1. juli - 9. august. God sommer!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant