Grønnsaksuppe med gresskar og risoni

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Enkelte dager er en god, varm suppe akkurat det man trenger. Denne suppen smaker deilig, og du lager den kjapt. Med noen skiver godt brød ved siden av, har dere en fullverdig middag.

Ingredienser

  • 1 stk løk
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 750 g gresskar
  • 2 stk potet
  • 3 l grønnsakbuljong (utblandet)
  • 150 g risoni (orzo) eller andre små suppenudler
  • 12 pose frisk spinat
  • 2 ss hakket bladpersille

Slik gjør du

  1. Finhakk løk og hvitløk og skjær poteteter og gresskar i terninger. Stek løk og hvitløk i en romslig kasserolle til det er mykt og blankt. Ha gresskar, poteter og buljong i kasserollen og kok opp. La suppen småkoke i 10 minutter, eller til potetene er møre.
  2. Kok risoni etter anbefalingene på pakken.
  3. Ha risoni og frisk spinat i suppen og dryss over hakket bladpersille.

 Server suppen straks og gjerne med noen skiver ferskt grovt  brød.

Risoni er små, riskornformede pasta som passer godt i buljongsupper som denne. Du får kjøpt risoni i velassorterte matbutikker eller i innvandrerbutikker. Varier suppen med de grønnsakene du har for hånden, og med ulike urter og krydder. Kokt ris, bygg, eller middagshvete kan erstatte risoni.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.