Ingredienser

  • 3 dl couscous fullkorn
  • 3 dl vann
  • 0,5 stk. rødkål
  • 3 stk. gulrot
  • 3 stk. vårløk
  • 2 stk. snackpaprika (spiss paprika)
  • 3 dl edamamebønner (soyabønner)
  • 0,5 potte frisk koriander

Sataydressing:

  • 4 ss grovt peanøttsmør
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss riseddik
  • saft av 1 stk. lime
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 1 ss revet hvitløk
  • 1 ss sesamolje
  • 2 ss sriracha (asiatisk chilisaus)
Del

Spicy couscoussalat

(2)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En spicy og digg couscoussalat med sataydressing. Den går fort å lage, og du kan gjøre den enda hottere ved å tilsette mer chilisaus. Kan serveres som en middagsrett slik den er eller sammen med falafel, kylling eller grillmat. Nam! 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 3 dl couscous fullkorn
  • 3 dl vann
  • 0,5 stk. rødkål
  • 3 stk. gulrot
  • 3 stk. vårløk
  • 2 stk. snackpaprika (spiss paprika)
  • 3 dl edamamebønner (soyabønner)
  • 0,5 potte frisk koriander

Sataydressing:

  • 4 ss grovt peanøttsmør
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss riseddik
  • saft av 1 stk. lime
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 1 ss revet hvitløk
  • 1 ss sesamolje
  • 2 ss sriracha (asiatisk chilisaus)

Slik gjør du

  1. Kok opp vann, olje og salt og tilsett couscous. Rør om, og la det trekke i 4-5 minutter under lokk. Rør godt om.
  2. Bruk en skarp kniv eller ostehøvel og skjær rødkål i fine strimler.
  3. Skrell gulrøttene og skjær dem i tynne strimler. Bruk gjerne et rivjern eller juliennejern til denne jobben.
  4. Skjær vårløk og paprika i tynne strimler, og ha det i bollen med de andre grønnsakene.
  5. Kok opp en kjele med lettsaltet vann, og ha i dypfryste edamamebønner. Kok i 1-2 minutter, og hell av vannet. Skyll bønnene i kaldt vann slik at de bevarer grønnfargen.
  6. Ha peanøttsmør, soyasaus, riseddik, lime, ingefær, hvitløk, sesamolje og sriracha i en stor bolle og visp til den har en glatt konsistens. Jevn ut med vann om nødvendig.
  7. Ha grønnsakene i bollen med dressing, ha i koriander og bland alt godt sammen.

Topp med sesamfrø og frisk koriander, og gjerne litt hakkede peanøtter!

Spicy couscoussalat

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant