Lagre

Ingredienser

  • 800 g steinbitfilet
  • 1 dl gresk yoghurt
  • 3 ss revet parmesan
  • 4 ss hakket frisk kruspersille
  • 2 båter hvitløk
  • saft og skall av 1 stk. sitron
  • 1 ss hakket frisk timian
  • 4 ss griljermel
  • 1 ss olivenolje
Del

Steinbit i ovn med sitron og urter

(6)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Steinbiten har ikke akkurat utseendet med seg, men det hvite fiskekjøttet er fast, smakfullt og enkelt å tilberede. Her har vi bakt steinbitfilet i ovnen med et spennende lokk av gresk yoghurt med sitron og urter.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel
Lagre

Ingredienser

  • 800 g steinbitfilet
  • 1 dl gresk yoghurt
  • 3 ss revet parmesan
  • 4 ss hakket frisk kruspersille
  • 2 båter hvitløk
  • saft og skall av 1 stk. sitron
  • 1 ss hakket frisk timian
  • 4 ss griljermel
  • 1 ss olivenolje

Slik gjør du

  1. Del steinbitfilet i porsjonsstykker og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett eller i en ildfast form.
  2. Bland yoghurt, revet parmesan, hakket persille, hakket hvitløk, sitronsaft og -skall og hakket timian. Smak til med salt og pepper.
  3. Fordel yoghurtblandingen på toppen av fiskestykkene og dryss griljermel på toppen. Drypp over litt olivenolje.
  4. Plasser brettet midt i ovnen og stek på 180 °C i 25-30 minutter, avhengig av tykkelsen på fiskestykkene.

Server ovnsbakt steinbit med sitronbåter, kokte poteter og kokte grønnsaker, for eksempel aspargesbønner.

De fleste hvite fiskeslag kan tilberedes på denne måten. Yoghurtblandingen fungerer som saus, og kan varieres med andre urter og krydder.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant