Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Gresskarkake

Gresskarkake

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. egg
  • 4 dl gresskarpuré
  • 1,5 dl nøytral nøytral olje
  • 400 g sukker
  • 225 g hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver
  • 0,5 ts natron
  • 0,5 ts salt
  • 2 ts malt kanel
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 0,25 ts malt nellik
  • 0,25 ts malt muskat

Salt karamell:

  • 180 g sukker
  • 130 g kremfløte
  • 150 g smør
  • 5 g flaksalt

Glasur og pynt:

  • 200 g romtemperert smør
  • 200 g melis
  • 125 g kremost naturell
  • 2 ss grovhakkede pecannøtter til pynt
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Høst er tid for gresskar! Og den allsidige grønnsaken kan brukes både til middag og bakst. Lag denne saftige 3-lags gresskarkaken med kremostglasur. Den slår garantert godt an på høsttakkefesten!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. egg
  • 4 dl gresskarpuré
  • 1,5 dl nøytral nøytral olje
  • 400 g sukker
  • 225 g hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver
  • 0,5 ts natron
  • 0,5 ts salt
  • 2 ts malt kanel
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 0,25 ts malt nellik
  • 0,25 ts malt muskat

Salt karamell:

  • 180 g sukker
  • 130 g kremfløte
  • 150 g smør
  • 5 g flaksalt

Glasur og pynt:

  • 200 g romtemperert smør
  • 200 g melis
  • 125 g kremost naturell
  • 2 ss grovhakkede pecannøtter til pynt

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Fortsatt sukkerklumper i blandingen? Sett kjelen tilbake på platen og kok opp blandingen til sukkeret er oppløst.
Bruker du ikke opp all karamellglasuren kan den også brukes som fyll i kaker, makroner eller som saus på litt deilig iskrem. Den holder seg godt i kjøleskapet, kan piskes opp slik at den blir luftig og fin, eller varmes opp igjen slik at den blir flytende og blank.
Har du ikke 3 like store springformer kan du steke kaken i omganger, eventuelt helle røren i en litt større form (24 diameter) og dele kakebunnen i 3 lag etter den er stekt.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB13 15.07.2024 07:24:06