Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Middelhavsgryte med lam

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg fårikålkjøtt , lammebog i skiver eller rester av lammestek
  • 150 g bacon
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 stk. rødløk
  • 1 stk. fennikel
  • 1 stk. aubergine
  • 400 g små potet
  • 8 stk. aromasopp eller sjampinjong
  • 2 bokser hermetiske tomater , gjerne cherrytomater
  • 4 båter hvitløk
  • 2 dl rødvin
  • 1 ss sukker
  • 2 dl sorte oliven
  • 2 dl kapers med stilk
  • 4 ss hakket bladpersille
  • 4 ss hakket frisk basilikum
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (13)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kombinasjonen lammekjøtt, grønnsaker, urter og vin kan ikke bli feil. Vi har laget gryten i en ildfast form, men er du den heldige eier av en vid jerngryte, er den perfekt å lage retten i. Å bake gryten i ovnen er genialt – der passer den seg selv, og frigjør plass på komfyren. Bruker du rester av lammestek, kan du redusere mengden kjøtt til det halve.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg fårikålkjøtt , lammebog i skiver eller rester av lammestek
  • 150 g bacon
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 stk. rødløk
  • 1 stk. fennikel
  • 1 stk. aubergine
  • 400 g små potet
  • 8 stk. aromasopp eller sjampinjong
  • 2 bokser hermetiske tomater , gjerne cherrytomater
  • 4 båter hvitløk
  • 2 dl rødvin
  • 1 ss sukker
  • 2 dl sorte oliven
  • 2 dl kapers med stilk
  • 4 ss hakket bladpersille
  • 4 ss hakket frisk basilikum

Slik gjør du

  1. Kutt bacon og lammekjøtt i store biter.
  2. Kutt rødløk og fennikel i grove båter og aubergine i ca 1 cm tykke skiver. Del poteter og sopp i to om nødvendig. Finhakk hvitløk.
  3. Varm litt av oljen i en stor stekepanne og brun kjøtt og bacon i 2-3 minutter. Krydre med litt salt og pepper.  Legg det over på et fat.
  4. Varm resten av oljen i stekepanna og brun grønnsaker i omganger. Krydre med litt salt og pepper. Ha grønnsaker og kjøtt over i en vid gryte og tilsett hvitløk, hermetiske tomater, rødvin og sukker. 
  5. Sett på lokk og sett gryten litt lavt i stekeovnen på 125-175 ℃ i ca 1 1/2 - 2 timer.
  6. Fjern lokket den siste halvtimen og fordel oliven og kapers på toppen. 
  7. Dryss over friske hakkede urter rett før servering.

Server gjerne retten med ferskt brød.

I denne retten kan du godt bruke rester av lammestek. Skjær restekjøttet i biter, og følg oppskriften som beskrevet.

 

Du kan gjerne bruke fårikålkjøtt av får istedet for av lam. Beregn i så fall lengre koketid. Fårekjøtt trenger ca. 3 timers koketid.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB12 18.07.2024 12:19:15