Middelhavsgryte med lam

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Kombinasjonen lammekjøtt, grønnsaker, urter og vin kan ikke bli feil. Vi har laget gryten i en ildfast form, men er du den heldige eier av en vid jerngryte er det perfekt. Å bake gryten i ovnen er genialt – den passer seg selv og frigjør plass på komfyren.

Ingredienser

  • 1 kg fårikålkjøtt eller lammebog i skiver
  • 150 g bacon
  • 2 ss olje
  • 2 stk rødløk i båter
  • 1 stk fennikel i båter
  • 1 stk aubergine i tykke skiver
  • 400 g potet med skall, delt i to
  • 8 stk aromasopp eller sjampinjong
  • 2 boks hermetiske tomater , gjerne cherrytomater
  • 4 båt hvitløk , finhakket
  • 2 dl rødvin
  • 1 ss sukker
  • 2 dl sorte oliven
  • 2 dl kapers med stilk
  • 4 ss hakket bladpersille
  • 4 ss hakket frisk basilikum

Slik gjør du

  1. Kutt bacon og lammekjøtt i store biter og brun det raskt i en gryte i 2-3 minutter. Ha kjøttet over i en ildfast form.
  2. Brune grønnsakene raskt i gryta og tilsett resten av ingrediensene. Kok opp.
  3. Bland alt i den ildfaste formen, ha på lokk eller aluminiumsfolie og sett i ovn på 150 grader i 4 timer, eller 2 timer på 225 grader. Fjern lokk eller folie den siste halvtimen for å få litt farge på kjøtt og grønnsaker.

Serveres med brød.

Du kan gjerne bruke fårikålkjøtt av får istedet for lam. Beregn i så fall lengre koketid. Fårekjøtt trenger ca. 3 timers koketid.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.