Middelhavsgryte med lam

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Kombinasjonen lammekjøtt, grønnsaker, urter og vin kan ikke bli feil. Vi har laget gryten i en ildfast form, men er du den heldige eier av en vid jerngryte er det perfekt. Å bake gryten i ovnen er genialt – den passer seg selv og frigjør plass på komfyren.

Ingredienser

  • 1,5 kg fårikålkjøtt eller lammebog i skiver
  • 150 g bacon
  • 2 ss olje
  • 2 stk rødløk
  • 1 stk fennikel
  • 1 stk aubergine
  • 400 g små potet
  • 8 stk aromasopp eller sjampinjong
  • 2 boks hermetiske tomater , gjerne cherrytomater
  • 4 båt hvitløk
  • 2 dl rødvin
  • 1 ss sukker
  • 2 dl sorte oliven
  • 2 dl kapers med stilk
  • 4 ss hakket bladpersille
  • 4 ss hakket frisk basilikum

Slik gjør du

  1. Kutt bacon og lammekjøtt i store biter.
  2. Kutt rødløk og fennikel i grove båter og aubergine i ca 1 cm tykke skiver. Del poteter og sopp i to om nødvendig. Finhakk hvitløk.
  3. Varm litt av oljen i en stor stekepanne og brun kjøtt og bacon i 2-3 minutter. Krydre med litt salt og pepper.  Legg det over på et fat.
  4. Varm resten av oljen i stekepanna og brun grønnsaker i omganger. Krydre med litt salt og pepper. Ha grønnsaker og kjøtt over i en vid gryte og tilsett hvitløk, hermetiske tomater, rødvin og sukker. 
  5. Sett på lokk og sett gryten litt lavt i stekeovnen på 125-175 ℃ i ca 1 1/2 - 2 timer.
  6. Fjern lokket den siste halvtimen og fordel oliven og kapers på toppen. 
  7. Dryss over friske hakkede urter rett før servering.

Server gjerne med ferskt brød.

Du kan gjerne bruke fårikålkjøtt av får istedet for lam. Beregn i så fall lengre koketid. Fårekjøtt trenger ca. 3 timers koketid.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.