Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Rask lammecurry

Ingredienser

  • 600 g ferdigkokt benfritt lammekjøtt
  • 2 stk. løk
  • 4 båter hvitløk
  • 1,5 ts frisk ingefær
  • 1 ss olje
  • 1 stk. hel kanel
  • 2 stk. laurbærblad
  • 1 ts chilipulver
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2,5 dl lammekraft
  • 1 dl gresk yoghurt
  • 0,5 ss malt spisskummen
  • 1 ss malt koriander
  • 0,5 ss gurkemeie
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,5 potte frisk koriander
Del

Rask lammecurry

(9)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Har du rester av stekt eller kokt lammekjøtt kan du lage en enkel og ganske rask lammecurry.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 600 g ferdigkokt benfritt lammekjøtt
  • 2 stk. løk
  • 4 båter hvitløk
  • 1,5 ts frisk ingefær
  • 1 ss olje
  • 1 stk. hel kanel
  • 2 stk. laurbærblad
  • 1 ts chilipulver
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2,5 dl lammekraft
  • 1 dl gresk yoghurt
  • 0,5 ss malt spisskummen
  • 1 ss malt koriander
  • 0,5 ss gurkemeie
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,5 potte frisk koriander

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i mindre biter.
  2. Kok ris etter anvisning på pakken.
  3. Finhakk løk, hvitløk og ingefær, og fres i olje i en varm panne til løken er myk og blank. Tilsett kanel, laurbærblad og chilipulver og fres videre i 2-3 minutter.
  4. Hell i hakkede tomater og kraft og kok opp. Senk temperaturen og la det hele koke i 10 minutter
  5. Bland yoghurt, spisskummen, koriander og gurkemeie.
  6. Vend kjøtt og yoghurt inn i sausen og kok opp. La det hele småkoke til alt er gjennomvarmt.
  7. Smak til med salt og pepper. Dryss hakket koriander over til slutt.

Server curryen rykende varm med ris, yoghurt, nanbrød og mangochutney.

I denne oppskriften kan du også bruke benfritt grytekjøtt av fårestek.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4123, server:MP-PRD-WEB12 01.02.2023 07:28:58