Lagre

Ingredienser

  • 800 g laksefilet med skinn
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 stk. finhakket grønn chili
  • saft og finrevet skall av 1 stk. lime

Tilbehør:

  • 2 ss olivenolje
  • 2 poser frisk spinat à 200 gram
  • 1 stk. blomkål
  • 0,25 ts malt muskat
Del

Ovnsbakt laks med spinat og blomkål

(4)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Frisk spinat og revet blomkål er et kjempegodt tilbehør som virkelig passer utmerket til ovnsbakt laks. Hvitløk og grønn chili sørger for at det hele blir passelig hett på tunga.  

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel
Lagre

Ingredienser

  • 800 g laksefilet med skinn
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 stk. finhakket grønn chili
  • saft og finrevet skall av 1 stk. lime

Tilbehør:

  • 2 ss olivenolje
  • 2 poser frisk spinat à 200 gram
  • 1 stk. blomkål
  • 0,25 ts malt muskat

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 150 °C.
  2. Skjær laksefilet i porsjonsstykker og legg stykkene med skinnsiden ned på et bakepirkledt stekebrett. Krydre med salt og pepper.
  3. Finhakk hvitløk og grønn chili- og bland dette med finrevet limeskall og limesaft. Fordel denne blandingen på toppen av fiskestykkene og sett fisken inn i stekeovnen. Fisken skal steke i ca. 15 minutter.
For mange er laksen helt perfekt stekt når den har en liten rosa kjerne. For å sikre dette kan du måle kjernetemperaturen med et steketermometer. Stopp stekingen når temperaturen har nådd 50°C. Da får du perfekt stekt saftig laks.
  1. Varm opp olivenolje i en stor kasserolle og ha i spinaten. Rør om med en tresleiv til den faller sammen. Riv blomkål på den grove siden på et rivjern og ha dette i kasserollen sammen med spinaten. Rør godt og krydre med salt, pepper og muskat.

Server gjerne med kokt ris. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant