Ingredienser

  • 3 stk. gulrot
  • 1 pk småpoteter
  • 4 stk. finhakkede sjalottløk
  • 0,5 stk. finhakket rød chili
  • 1 ss margarin
  • 3 dl vann
  • 2 ss fiskefond
  • saft og finrevet skall av 1 stk. lime
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 ss maisenna til jevning
  • 600 g laksefilet i terninger
  • 0,5 bunt vårløk
Del

Fiskegryte med limetouch

(4)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lime, som er sitronens lillebror, setter et herlig søtsyrlig touch på denne fiskegryten. Retten passer perfekt når du skal servere noe godt til gjestene dine, men kan også være et fargerikt innslag i form av en hverdagsmiddag.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 3 stk. gulrot
  • 1 pk småpoteter
  • 4 stk. finhakkede sjalottløk
  • 0,5 stk. finhakket rød chili
  • 1 ss margarin
  • 3 dl vann
  • 2 ss fiskefond
  • saft og finrevet skall av 1 stk. lime
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 ss maisenna til jevning
  • 600 g laksefilet i terninger
  • 0,5 bunt vårløk

Slik gjør du

  1. Skrell og kutt gulrøtter i skiver, ca. like stor størrelse som potetene.
  2. Kok poteter og gulrøtter møre i en kjele med vann.
  3. Fres hakket sjalottløk og chili en gryte med margarin.
  4. Tilsett vann, fiskefond og limesaft i gryten. Kok opp og visp inn matyoghurt.
  5. Rør ut maisenna i litt kaldt vann og jevn sausen til den har tykk konsistens.
  6. Vend inn gulrøtter, poteter og fisk.
  7. Trekk gryten av platen for å hvile i ca. 5 minutter.
  8. Finhakk vårløk og ha over rett før servering. 

Ha gjerne litt frisk persille til servering sammen med vårløken.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant